„Užbėgdamos už akių išankstinei nuomonei norime pasakyti, jog mes neskatiname pasyvaus ir nesveiko gyvenimo būdo, tačiau sakome, kad antsvoris — tai ne priežastis atrodyti blogai. Drabužiai turi nemažai įtakos moters savijautai, pasitikėjimui savimi. Plius dydžio moterims gražiai apsirengti Lietuvoje gana sudėtinga, tad su dizainerės Kristinos Valančiūtės pagalba sukūrėme pirmąją lietuvišką plius dydžio mados kolekciją. Tačiau mūsų projektas turi ir socialinį atspalvį: siekiame ne tik suteikti galimybę nuostabiai pasipuošti, bet ir pasidalinti patarimais — apie madą, stilių, meilę sau ir kitus moterims aktualius klausimus. Norime įkvėpti labiau mylėti save, rūpintis ir pasitikėti savimi“,- pasakoja naujo ženklo kūrėjos.

Idėja — iš poreikio gražiai atrodyti

Viskas prasidėjo nuo poreikio gražiai atrodyti. „Kadangi Lietuvoje buvo sudėtinga rasti stilingų didesnio dydžio drabužių, pagalvojome, paieškosime kažko išskirtinio užsienyje. Ir pačios apsirengsime, ir kitoms galėsime pasiūlyti. Tačiau tai irgi nebuvo taip paprasta kaip tikėjomės, tad kreipėmės į dizainerę ir pradėjome kurti savo kolekciją. Vis daugiau gilinantis į plius dydžio stiliaus koncepciją supratome, jog tai negali būti tik drabužių parduotuvė. Svarbu ne tik padėti būti stilingoms, bet ir skatinti moteris pakeisti požiūrį į savo kūną. Juk viskas prasideda nuo meilės sau...“

Lietuvoje jaučiasi ignoruojamos

Pašnekovių teigimu, daugelis jų kalbintų plius dydžio moterų pasakojo, jog Lietuvoje sunku rasti ne tik stilingų, joms tinkančių drabužių, bet taip pat ir informacijos apie madą, stilių. Spaudoje esantys patarimai dažniausiai sunkiai pritaikomi dėvinčioms didesnio dydžio drabužius, o vyraujantis kūno kultas skatina savivertės problemas. Teisinga būtų paminėti, jog šios problemos aktualios visame pasaulyje.

„Tą pastebėjome sekdamos daugybę plius dydžio blogerių užsienyje. Taip gimė antroji — socialinė — projekto pusė. Pradėjome rašyti tinklaraštį, kuriame dalinamės įkvepiančia informacija, stiliaus patarimais, skatiname moterų pasitikėjimą ir meilę sau. Planuose – rubrikos su garsių Lietuvos stilistų patarimais mūsų tikslinei auditorijai aktualiais klausimais, galimybė merginoms pačioms kelti savo derinius ir diskutuoti apie juos.“

Pozityvaus kūno suvokimo judėjimas Lietuvoje

Antsvorio priežasčių gali būti įvairių — tikrai ne visada tai yra dėl judėjimo stokos ar valgymo sutrikimų, kaip įprastai galvoja visuomenė. Ir apie tai bei apie požiūrį į moters kūną reikia kalbėti. Bet kokiu atveju, drabužių dydis negali būti priežastis savęs nemylėti. Pozityvus požiūris, kompleksų atsikratymas skatina teigiamus pokyčius kiekvieno žmogaus gyvenime.

Pasaulyje vis dažniau matomi įvairūs pozityvaus kūno suvokimo judėjimai, Lietuvoje taip pat jau matėme mažiausiai vieną projektą: Beatos Tiškevič Hasanovos bei Neringos Rekašiūtės parodą - socialinį projektą „Mes-moterys“. Šią iniciatyvą pastebėjo bei įvertino daugybė žmonių ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Džiaugiamės, jog apie meilės sau svarbą, natūralaus savo kūno priėmimą kalbama vis dažniau ir pačios prisijungiame prie šio judėjimo. Juk kiekviena turime teisę būti ir jaustis gražia, mylima, laiminga“,- šypsodamosi pokalbį baigia Ingrida ir Rasa.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)