1.400 svečių rinkosi į Eseno Aaltho Teatrą, kurio scenoje skambėjo džiazo elitu vadinamo Hans‘o Ludemann‘o kūriniai, Aaltho baleto teatras atliko romantinio baleto sceną iš operos „Žizel“. Vakaro kulminacija – „Red Dot“ prestižinių dizaino apdovanojimų ceremonija, kurią vedė prof. Peter Zec, dizaino apdovanojimų įkūrėjas, vakarą pradėjęs pasveikindamas visų šalių, tarp jų ir Lietuvos, dizainerius ir verslo atstovus.
Lietuvės Daivos Zgrabskės (UAB „Diversus LT“) sukurti my feltboots ilgaauliai veltiniai batai moterims iš www.myfeltboots.com sužavėjo tarptautinę ekspertų komisiją ir pelnė dizaino Oskaru vadinamą „Red Dot“ apdovanojimą produktų dizaino kategorijoje. „Toks tarptautinio masto ekspertų pripažinimas labai įkvepia, tai aukščiausias dizaino kokybės įvertinimas ir aš juo labai didžiuojuosi“, - sako Daiva Zgrabskė, už my feltboots veltinių batų my feltboots dizainą 2012m. pripažinta ir nacionaliniame „Geras Dizainas“ konkurse.
Pasaulio dizaino ekspertų komisija, skirdama „Red Dot: Honourable Mention“ apdovanojimą, my feltboots veltinius batus įvertino už naują tradicinių batų interpretaciją su ypač ryškiu autentiškumo prieskoniu ir stilingu briedžio akcentu.

Apdovanojimų renginys tęsėsi „Red Dot“ dizaino muziejuje, įsikūrusiame į pasaulio paveldo registrą įtrauktame Zeche Zollverein akmens anglių kasyklų komplekse Esene ir garsėja didžiausia šiuolaikinio dizaino paroda pasaulyje.

Lietuvės sukurti my feltboots ilgaauliai veltiniai batai nuo 2014m. rugpjūčio 1d. bus eksponuojami „Red Dot“ Sinagpūro dizaino muziejuje.

„Pavasarį lankiausi Singapūre, mane sužavėjo muziejaus pastato architektūra, o šiandien aš jau pati esu šio muziejaus salių dalyvė ir lietuviškieji my feltboots ilgaauliai veltiniai batai papuoš Singapūro dizaino ekspoziciją, kurią sudaro geriausi dizaino darbai iš 50 pasaulio šalių“,- sako www.myfeltboots.com kūrėja Daiva Zgrabskė.

Lietuvės sukurti veltiniai batai publikuojami dizaino darbų metų knygoje „the Red Dot Design Yearbook 2014/2015”

Dizaino darbus vertino 40 pasaulinio lygio dizaino ekspertų. Konkursui šiemet pateikta 4.815 gaminių iš 53 pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)