Praeityje buvo tokių metų, kai ne viskas ėjo pagal planą, kai YSL svajonių darbas pavirto košmaru, kai jis jautėsi lyg visiškas „autsaideris“ siaurame mados ratelyje. Tačiau sutinkame jį po dešimties metų − pirmas numeris, aukščiausia pozicija sąraše, stovi ant kalno viršūnės. Manau, kad kažkur giliai viduje, yra balselis, Elbazui į ausį šnabždantis apie keršto saldumą.

Būtent drabužiai, kuriuos jis šiandien pristatė, buvo itin saldūs. Tačiau ne tokio saldumo, kaip pyragaičių piramidės, sveikinusios svečius po pristatymo vykusiame vakarėlyje, ne. Šie drabužiai buvo it saldainiukai savo kūną tobulinančiomis formomis, intensyviomis ir skaniomis spalvomis bei nepaklūstančio taisyklėms smagumo jausmu.

Elbazas visuomet aukštino moteriškas linijas (šįvakar jis prisipažino, jog būtų labai patenkintas, jei jį laikytų dizaineriu, suteikusiu naujas formas moterims). Taip pat apvalumą, ryškiai pastebimą nuo klubų platėjančiuose sijonuose.

Tačiau jeigu stengėtės perprasti Ebazo patrauklumą − ir paprastą džiaugsmą, kuris, atrodė, lyg pagyvino šio vakaro publiką − tai pirmas į galvą šovęs elementas turbūt būtų malonumas.

Dešimt metų, praleistų Lanvin mados namuose, davė moterims leidimą pasipuošti ir pašėlti. Kolekcijos dalis, skirta vakarėliams, save pristatė auksiniu brokatu, tuomet greitai peršoko į žėrinčias aplikacijas, karoliukais siuvinėtas siauras sukneles, energingus raštus ir iš skirtingų tipų kailio „suklijuotus“ kailinius.
Tiesiogine to žodžio prasme modeliai buvo apauti deimantais. Na, gerai, blizgučiais, kurie buvo pritvirtinti ant aukštakulnių padų. O kai Aymeline Valade užvaldė publiką juoda suknele su didžiuliu raukiniu, juosiančiu visą jos kūną, prisiminėme tas malonias mados akimirkas, kai tokios „divos“, kaip Pat Cleveland, išdidžiai žygiavo podiumu, nešdamos stiliaus vardą.
Elbazas taip prisimena tuos šlovingus laikus, kaip ir karnavalinė jo pristatymo finale grojusios grupės sukurta atmosfera ir viskas, kas sekė po to. Tačiau visi vakarėliai turi savo pabaigą. Turbūt toks melancholiškas ateities vaizdelis yra mažiau pastebimas elementas Elbazo drabužių žavesyje. Po visais blizgučiais dizaineris suteikia gilumo įspūdį ir tamsos užuominą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)