Apie tai, kaip tinkamai pasirinkti ir derinti kvapus bei aplinkiniams palikti gerą įspūdį, ar artėjant Šv. Valentino dienai suvilioti antrąją pusę, pasakoja L‘Occitane atstovė Eglė Stočkienė.

Kvapas – subtili žmogaus asmenybės bei charakterio išorinė išraiška. Prieš renkantis kokį kvapą dėvėti, pirmiausiai reikia pagalvoti, kaip aš jaučiuosi ir paskui pagal tai derinti kvapą. Harmoningas jausmo, vertybių bei kvapų derinys sukurs elegancijos pojūtį“, - sako E. Stočkienė.

Skirtingi kvapai - skirtingoms progoms

Renkantis kvapus reikia atsižvelgti į keletą dalykų. Pirmiausia, kvapai yra derinami pagal planuojamos veiklos pobūdį: vienus kvapus galima rinktis laisvalaikiui, kitus darbui, dalykiniams reikalams ar renginiams.

Laisvalaikiui labiausiai tinka gaivūs bei natūralūs, gamtos kvapai, oficialioms akimirkoms – švelnūs, dėmesį patraukiantys, bet jo neblaškantys kvapai.

Anot ekspertės, neįpareigojančioms akimirkoms tinka natūralūs gamtos kvapai, praturtinti švelniais, gėliniais ar vaisiniais aromatais. Tai galėtų būti verbenos kvapo natos, susimaišiusios su rožės, citrinų ir snapučių aromatais ar kvapai citrono vaisiaus pagrindu, kuriuos papildo energizuojantys citrusiniai ir malonūs kašmyro medienos akordai. Laisvalaikio akimirkas visada papuoš gaivūs vyšnių žiedų aromatai.

Nuo laisvalaikio pereinant link oficialių akimirkų verta prisiminti, jog renkantis kvepalus derybiniams susitikimams reikia būti atsargiam. Kvepalai turi paryškinti poziciją bei perteikti pasitikėjimo savimi jausmą, todėl rinktis švelnių, gaivių kvapų negalima. Tokiu atveju patartina naudoti kvapus su deginto medžio natomis.

Vien išmanyti bei pajausti kokioms akimirkoms kokie kvepalai tinka - nepakanka. Puošiantis kvapais būtina žinoti apie jų sluoksniavimą.

Kvapų sluoksniavimas

Pagrindinė kvapų sluoksniavimo taisyklė - sunkesnis kvapas eina pirmiausiai, o lengvesnis „ant viršaus“.

Norint geriau suprasti, kaip sluoksniuoti kvapus, reikia atsižvelgti į 3 natų taisyklę. Viršutinė nata yra ta, kurią užuodžiame iš karto užpurškus kvepalus. Pirmoji nata dažniausiai būna gaivi. Vidurinė nata laikoma kvapo širdimi ir dažniausiai būna šilta ir švelni. Apatinė nata yra ta, kuri atsiskleidžia paskutinė ir ilgą laiką išlieka po to, kai viršutinės natos jau prasisklaido.

„Pradedantiems eksperimentuoti su kvapų sluoksniavimu bei norint tai atlikti saugiai, galima rinktis skirtingus kvapus, kuriuose yra tų pačių natų, pvz. jazminų. Drąsesni gali bandyti derinti dvejas ar daugiau priešingų natų, pvz. prieskonių ir vanilės aromatų“, - sako Eglė Stočkienė.

Kvapų sluoksniavimas nebūtinai reiškia, kad vienas kvapas yra purškiamas ant kito. Sluoksniuoti galima ir įvairias kūno vietas kvėpinant skirtingais aromatais. Tarkime riešus kvėpinti vienu aromatu, o kaklą kitu.

Kvapų derinimas

Naudojant kvepalus reikia atsižvelgti ir į tai, kokios kūno priežiūros priemonės yra naudojamos. Kvėpinimosi ritualas gali baigtis katastrofiškai, jei bus naudojama tarpusavyje nederančių natų dušo želė, losjonas ir kvepalai. Tokiu atveju paprasčiausias sprendimas naudoti to paties kvapo dušo prausiklį, pienelį, losjoną. Tokiu atveju, kvapai tarpusavyje neprasilenks bei aromatas ant kūno išliks ilgiau.

Naudojantiems skirtingų kvapų kūno priežiūros priemones ir kvepalus, reikia juos sluoksniuoti atsižvelgiant į visuose kvapuose esančias natas bei jas tarpusavyje derinti.

Kaip ilgai kvapas išsilaikys, priklauso nuo daug faktorių, t.y. individualios kūno „chemijos“, aromato sudėties, aromato klasės.

Renkantis kvapus patartina atsižvelgti ir į metų laikotarpį. Šiltuoju metų sezonu tinka lengvesni, gaivūs kvapai, o šaltuoju – šiltesni bei sodresni. Taip pat negalima pamiršti apie saikingą kvapų naudojimą, nes perdozavus net ir geriausio aromato, aplinkiniams jis sukels neigiamas emocijas. Būtent subtilumas, o ne nosį rėžiantis demonstratyvumas aplinkiniams sukelia ir palaiko intrigą, lemiančią susidomėjimą.

Artėjant Šv. Valentino dienai ir jos metu siekiant santykiams suteikti pirmų akimirkų žavesį, Eglė pataria pasikvėpinti tais pačiais kvepalais, kuriais kvėpinotės ir gražiausių Jūsų patirtų akimirkų metu. Tai sugrąžins prisiminimus ir suartins.

Kvepalai – tai nematomas, tačiau nepamirštamas ir visada madingas aksesuaras. Jis praneša apie moters atėjimą ir primena moterį jai išėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)