Į prabangią galeriją kolekcijos pasižiūrėti susirinko Čekijos verslininkai ir įžymybės, tarp kurių buvo garsi atlikėja Klara Vytiskova, slidininkė ir daugkartinė Olimpinių žaidynių prizininkė Katerina Neumannova, dainininkė, aktorė Katerina Machalkova bei kitos žinomos šalies moterys.

Kolekcija susižavėjusios verslininkės ir žinomos moterys jau kitą dieną po pristatymo susirinko į „Kristi Andress” drabužius pristatantį butiką, kur asmeniškai susitiko ir susipažino su dizaineriais bei išpirko didžiąją dalį kolekcijos.

„Šis pristatymas buvo vienas iš sėkmingiausių. Su Čekija bendradarbiaujame jau kurį laiką ir šiemet buvome pakviesti specialiame mados reginyje pristatyti naujausią kolekciją prabangiai auditorijai. Kolekcija sulaukė netikėto susidomėjimo ir pagyrimų, kurie skatina ne tik puošti „Kristi Andress” lojalių klientų ratą Lietuvoje, bet ir dairytis toliau į užsienį”, - sakė “Kristi Andress” moteriškos linijos dizainerė K.Kalinauskaitė, kuri su A.Sergejenko iškart po pristatymo Čekijoje išvyko verslo pažinčių megzti į Kiniją.

Naujoji rudens-žiemos „Kristi Andress” kolekcija, kaip ją pristato patys dizaineriai, yra įkvėpta žinomų pasakų motyvų, atpažįstamų tiek drabužių modeliuose, tiek dekoro elementuose.

„Kolekcija yra tarsi istorija apie miške pasiklydusią raudonkepuraitę. Be to, mūsų sukurtoje pasakoje galima pamatyti ir vilką, ir coliukę, ir netgi skrendančią kregždutę. Pasakų motyvai leido nestandartiškai improvizuoti ir, naudojant brangias kokybiškas medžiagas, jomis architektūriškai žaidžiant bei dekoruojant lazeriu išpjaustytomis gėlėmis ir aplikacijomis, sukurti prabangios modernios pasakos, į kurią norisi patekti, įspūdį”, - sakė Kristina.

Šiemetinėje šaltojo sezono kolekcijoje, pasak dizainerės, dominuoja naivios mergaitės pūstu sijonėliu įvaizdis, persipynęs su groteskiškomis ir itin šiuolaikiškomis „per didelio dydžio” (angl.k. oversized) drabužių variacijomis. Kolekcijoje panaudota klasikinių spalvų gama: juoda, raudona, mėlyna, kurias stilingai papildo šviesūs kupranugario tonai bei giliai dūminė žalia.

Kaip visada dizaineriai daug dėmesio skyrė medžiagoms, iš kurių šioje kolekcijoje daugiausiai charakterio sukūrė dvipusis modalis, leidęs išgauti efektą, tarsi rūbas būtų sunkus ir pūstas, tačiau iš tiesų yra ganėtinai lengvas bei malonus dėvėjimui. Plonesniems drabužiams panaudotas krepinis šilkas, medvilnės pluoštas – kupra, kokybiška viskozė.

„Kristi Andress” ženklas žymi dviejų talentingų dizainerių – Kristinos Kalinauskaitės ir Andriaus Sergejenko – sukurtus drabužius ir aksesuarus, kuriuose derinamos modernios technologijos ir rankų darbo tradicijos.

K. Kalinauskaitė yra moteriškosios linijos dizainerė, kurios kurti drabužiai kabo ne vienos žymios moters spintoje. Klasikinių siluetų, švelnių linijų, elegantiški, moterišką grožį pabrėžiantys modeliai siuvami iš išskirtinai kokybiškų audinių bei vadovaujantis paskutinių mados tendencijų pojūčiu.

A. Sergejenko yra klasikinio vyriško kostiumo meistras, bene geriausiai Rytų Europoje išmanantis unikalų siuvimą (bespoke tailoring), mokslus baigęs Londono Savile'io alėjos akademijoje (Savile Row Academy). Jo mokytojas – vienintėlis siuvėjas, kurį Britų imperijos ordinu yra apdovanojusi karalienė Elžbieta II. Dabar Andrius yra ne tik profesionalus siuvėjas, bet ir Savile’io alėjos akademijos dėstytojas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)