Hannah Lawson su savo draugėmis išsiruošė švęsti 18 gimtadienio. Šešios merginos atrodo taip, lyg būtų susiruošusios į vakarėlį Costa Brava kurorte. Tačiau iš tikrųjų jos keliauja linksmintis į Mančesterio naktinius klubus, kai temperatūra lauke yra vos teigiama.

Jeigu nors kartą D.Britanijoje savaitgalio vakarą buvote nuvažiavę į miesto centrą, jau žinote, kaip merginos buvo apsirengusios. Jų sijonukai ar šortai trumpumu gali varžytis tik su jų palaidinėmis. Batų kulniukų aukščio greičiausiai nepavyktų išmatuoti net su mokykline linijuote. Hannah sako, kad taip rengiasi, nes nori pasitikėti savimi. „Vyrų dėmesys yra puiku, kai žinai, kad atrodai gerai“, - aiškino Hannah.

„Taip, vaikinai mirkteli ir užkalbina“, - draugei antrino 17 metų Eleonor. Šešios jaunos britės buvo tik neseniai pasirodžiusiosmiesto centre, bet jau spėjo apsižodžiuoti su panašiai apsirengusiomis merginomis. „Jos tiesiog pavydi, nes mes gražios ir atrodome jaunos“, - paaiškino viena iš draugių Ruby Crowther (19 metų).

Ar noras būti pastebėtai ir geidžiamai yra vienintelės priežastys, kodėl jaunos moterys pasirenka aprangą, kurią visai neseniai dar dėvėjo tik gatvių kampuose dirbančios prostitutės? Juk dabar merginos ir moterys turi kaip niekada daug galimybių būti įvertintos mokyklose, universitetuose, darbuose ir net šeimose. Tačiau, panašu, kad jaunosios kartos vertybės nėra tokios, kokių siekė dabartinė suaugusių moterų karta.

23 metų Joanne Niukastle išėjo pasilinksminti apsirengusi kaip „Playboy“ zuikutis. Savo aprangą ji įsigijo už 45 svarus. Ant jos kūno ištatuiruoti žodžiai "Couldn't giva a f***“ ir ši tatuiruotė aiškiai matoma aplinkiniams. Drabužius ji perka iš tėvo kišenės. Mergina labai atvirai sako, kodėl atrodo kaip gatvės plaštakė. Jos tikslas – pašėlusios linksmybės: „Aš atrodau kaip kekšė, bet nematau problemos. Viskas yra gerai, kol naudoji apsisaugojimo priemones, nors dauguma žmonių to nedaro“.

Nors taip atvirai su „Daily Mail“ žurnalistais kalbėjo tik viena mergina, tačiau bendras įspūdis neginčijamas. Kardife, Niukastle, Mančesteryje ir Londone moterys itin seksualiai rengiasi labai sąmoningai.

Studentės, seselės, jaunos apskaitininkės, socialinės darbuotojos ir net vaikus namuose prižiūrinčios mamos. Nors iš jų lūpų skambėjo ir daugiau priežasčių, kodėl jos atrodo labai iššaukiančiai, tačiau vienas paaiškinimas tiko visoms – tai jos daro dėl pasitikėjimo savimi. Nors merginos tikina, kad jų tikslas nėra permiegoti su pirmu pasitaikiusiu vaikinu, bet sako, jog sulaukti vyrų dėmesio ir būti pakalbintoms yra malonu ir padeda jaustis geriau.

Kai kurios merginos sako, kad itin mažai drabužių rengiasi, nes „taip daro kitos“ ir apsirengus "kitaip" neįmanoma sulaukti vyrų dėmesio. Dalis damų pripažįsta, kad mieste pasirodyti su tokiais drabužiais išdrįsta tik gerokai išgėrusios namuose.