Šiemet „Haute Couture 2014 – 2015“ kolekcija dėmesį patrauks išskirtiniais audiniais – nėriniais ir šilkais, pagamintais Prancūzijos bei Italijos fabrikuose.

Ingrida Žitkuvienė
Kaip teigia dizainerė, šioje kolekcijoje svarbiausiu sukurtų suknelių akcentu taps karališkieji Sophie Hallette rankų darbo nėriniai pagaminti seniausiame Prancūzijos fabrike, gyvuojančiame jau nuo 1887 metų.

Įspūdingi „karališkų nėrinių“ vardą pelnę Sophie Hallete nėriniai jau spėjo papuošti ne tik Kembridžo hercogienės – Didžiosios Britanijos princo Williamo žmonos Catherine Middleton vestuvinę suknelę. Jais buvo dekoruoti ir žymiausių mados namų, tokių kaip Christian Dior, Giorgio Armani, Elie Saab, Prada, Bottega Veneta, Brioni Valentino ir Givenchy, drabužiai. Šiemet šie nėriniai papuoš ir I.Žitkuvienės kolekciją.

Dizainerė neslepia susijaudinimo, kalbėdama apie jos sukneles puošiančius audinius: „Nėriniai, juk yra romantikos, meilės, svajonių ir moteriškumo simbolis! Manau kiekvienai jie asocijuojasi su vestuvėmis, o ši šventė – svarbiausia diena mūsų gyvenime! Aš labai vertinu ypatingai aukštą Sophie Hallette nėrinių kokybę ir jų istorinę vertę, ilgaamžę patirtį, jau kelis šimtus metų perduodamą iš kartos į kartą. Esu laiminga, kad šiandien šiais nėriniais jau gali puoštis ir Lietuvos moterys. Trokštu, kad mano kolekcija tai dar labiau paskatintų“.

Dizainerė pabrėžia, kad šių metų kolekcijos pristatymo renginys alsuos ypatinga praėjusio laikmečio dvasia: „Vestuvinių ir vakarinių suknelių kolekcijos pristatymas bus apipintas romantiškuoju XIX-ojo amžiaus pabaigos laikotarpiu, kuris, manau, ne vienam asocijuojasi su ištaiginga prabanga, skoniu ir išskirtine kultūra. Bus sukurta unikali renginio atmosfera, kiekvieną dalyvį nuplukdysianti į tą nuostabų ir žavų amžių, iš kurio vėliau grįžti pašauks mano naujausia suknelių kolekcija. Tai bus Prancūzijos – Italijos ir Lietuvos sintezė, kuri atsiskleis per karališkos kokybės sukneles ir ypatingą XIX amžiaus pabaigos laikmečio atmosferą. Renginyje bus sujungiamos praeities tradicijos ir šiandieninės mados tendencijos. “

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)