„Su šia situacija gana dažnai susiduriame salone. Kada buvo planuojamas Olgos vizitas, nusprendėme, kad plaukus reikia šviesinti, kad ji atrodytų skaisčiau, jaunatviškiau, gaiviau. Kada modelis atėjo, apžiūrėjau plaukus ir patvirtinau savo sprendimą, nes tiek akių, tiek odos spalva ir bendras koloritas prašė šviesinimo. Moteriai prieš tai buvo atliktas namudinis dažymas, kuris buvo nekokybiškas, šaknys ataugusios – standartinis lietuviškas variantas, kaip ir pas daugumą moterų Lietuvoje“,- pasakoja stilistė Eglė Saunorytė - Kinderienė.

Pasiūlytam įvaizdžiui pritarė ir pati Olga, dar pageidaudama, kad apatinėje pakaušio dalyje būtų kažkas išskutinėta originalaus.

Tačiau visas įdomumas prasidėjo ėmus šviesinti plaukus. „Šviesinimui buvo naudojamos pakankamai sudėtingos ir patikrintos technologijos bei stiprūs dažai, kurie paveikia plauką ir visus jo giliuosius sluoksnius. Aš žinau, kad būna tokių atvejų, kada plaukai nepasiduoda šviesinimui. Kiekvienas toks atvejis turi savo priežastis. Būtent taip nutiko ir mums. Šiuo atveju tai buvo ir dėl to, kad plaukai buvo dažyti namudinėmis sąlygomis. Jie nebuvo labai tamsūs, bet buvo sudėtinga atsekti tą kelią, kokiais dažais dažyta. Be to, buvo labai stiprus moters plauko pigmentas ir jis tiesiog nepasidavė dažymui“,- akibrokštu dalinosi stilistė.

Taigi pirmojo šviesinimo metu plaukai nesišviesino visai arba šviesinosi labai silpnai. Tada teko priimti sprendimą, ką daryti toliau. Meistrei teko atsisakyti labai šviesios blondinės idėjos. Tada buvo nuspręsta suformuoti kokybišką šaltą spalvą, tačiau ir po antro šviesinimo plaukai pašviesėjo ne tiek, kiek buvo planuota. Tada buvo kuriama bendra spalva ir atlikta 4 plaukų dažymai. Į tai įeina šviesinimas, tonavimas, perėjimas.

„Rezultatas nėra labai aktyvus, bet darbo yra įdėta gerokai daugiau, nei buvo kituose projektuose,- prisipažįsta E. S. Kinderienė. - Daug moterų savo gyvenime turi patirties, kai nepavyksta išgauti norimos spalvos. Dažnai su klientėmis apie tai diskutuojame, jos pasakoja savo istorijas, kurios visada yra labai skausmingos. Išmanant technologijas visada galima kažkaip išvairuoti iš tos savo klaidos ir rasti išeitį. Šiuo atveju mes taip ir darėm. Pasibandėme, pamatėme, kad nepavyks ir ieškojome kitos išeities. Ir manau, kad rezultatas gavosi pakankamai žemiškas. Galbūt jis skaitytojo akiai nebus tiek ryškus, kokie buvo ankstesni įvaizdžiai, bet jis pakankamai realus ir tikrai labai sunkiai pasiektas“.

Kirpimo idėją taipogi teko pakoreguoti, nes, nors modelis sakė, kad galimi ir labai kardinalūs pokyčiai, anot stilistės, jos kūno kalba rodė visiškai priešingą informaciją.

„Olga turi įprotį nubraukti plaukus nuo veido pakaušio link, kad plaukai netrukdytų, tai jau mums nurodė, kad negalima daryti jokių kirpčių, nes tai žmogui nebus patogu. Žmogaus elgesys ir tam tikri judesiai įstato į tam tikrus rėmus, kad mes negalime jam padaryti įvaizdžio vien tam, kad tik būtų padaryta nuotrauka ir įtikta skaitytojui. Mes turime sukurti žmogui patogų įvaizdį“,- sako meistrė.

Moteriai buvo parinktas sumiksuotas kare-bobo kirpimas ir padarytas skutinėjimas pakaušio apačioje.

„Projekto dalyvė liko patenkinta, mes su ja susirašėme dar po projekto, ji patikino, kad jai šis įvaizdis yra priimtinas ir ji gerai su juo jaučiasi,- džiaugėsi stilistė. - Nes iš tiesų yra įdomu, kada yra dideli rimti pokyčiai, ar žmogui yra komfortabilu su tuo gyventi ir būti. Jei mes darome rimtus pakeitimus, aš pati parodau dėmesį, ieškau žmogaus, pasiteirauju, ar viskas yra gerai. Būna visko, bet svarbiausias mūsų tikslas – kad žmogui būtų patogu ir jis jaustųsi komfortabiliai. Atrasti jo savybes, jas atskleisti, bet ne pakeisti žmogų kardinaliai vien tam, kad kažkam padarytum įspūdį. Visų pirma įspūdis turi būti padarytas tam žmogui ir jam patikti,“- tikino Eglė Saunorytė – Kinderienė.

Kalbėdama apie mados tendencijas, stilistė pabrėžė, kad ateinantis sezonas vėl neša androgeninės mados žinią. „Nebėra vyriškų ir moteriškų kirpimų, kirpimai yra vienalyčiai. Skutinėjimai yra daromi ir moterims, ne tik vyrams, kaip ir ilgesni kirpimai madingi vyrų tarpe. Ribos tarp lyčių išsitrina, bet vis dar išlieka individualumo kultas. Kiekvieno žmogaus stiliaus paieškose turi būti jo asmeninio grožio ir gyvenimo būdo sintezė“. Kopijos, anot meistrės, kada įvaizdis tiesiog techniškai paimtas ir perkeltas kitam, jau nemadingos. Reikia ieškoti savasties. Tu turi turėti kažkokį pomėgį ir tavo įvaizdis turi atspindėti tuos pomėgius.

Pašnekovė neslepia, kad androgeninė mada Lietuvoje pakankamai sunkiai skinasi kelią. „Labai didelis yra visuomenės prieštaravimas, nes Lietuvoje takoskyra tarp vyro ir moters yra labai aiški ir mes visada sulaukiame komentarų, kad moteris turi būti ilgais plaukais, o vyras – trumpais. Bet pasaulinėje madoje yra tokios tendencijos ir tai yra pakankamai žavu. Tai trina ribas, bet nežinia, ar lietuviai jau yra pasiruošę tai padaryti. Bet mane visada žavi, kai nuvažiavus į Londoną ir pamatai, kaip atrodo visuomenė, kokia ji yra laisva ir neprimetanti nei įvaizdžio, nei tipažo, nei plaukų spalvos. Tikiuosi, lietuviai irgi kada nors peržengs tas ribas ir nustos mokyti viens kitą, kaip mes turime atrodyti, o priims vieni kitus tokius, kokie esame.“

Makiažą projekto dalyvei atliko vizažistė Milda Antanavičiūtė.
Aksesuarai - Sorry78.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)