Jei kostiumo jums reikia vieno, jis turėtų būti tamsiai mėlynos spalvos, nes ji universaliausia.

Antrasis kostiumas turėtų būti anglių spalvos, galbūt su subtiliais dryželiais. Jei kostiumus vilkite retai, šių dviejų turėtų pakakti.

Trečiasis kostiumas turėtų būti juodas ir kiek įmanoma labiau prigludęs. Paprastai juodi kostiumai yra per daug oficialūs kasdienai (nelabai tinka einant į darbą), bet pravers, kai eisite į vakarėlį. Prie juodo kostiumo galite derinti bet kokius marškinius ir aksesuarus, todėl kaskart atrodysite kitaip. Vienas geras juodas kostiumas tarnaus ne vienerius metus.

Vasaros sezonui įsigykite lininį. Toks kostiumas nėra labai oficialus, tad netiks svarbiam darbo susitikimui, bet, kaip ir juodas, yra labai universalus ir tinka net prie sportinių batelių. Be to, jį dėvintis žmogus atrodo pasitikintis savimi ir išsiskiria iš mėlynų/juodų kostiumų masės.

Šių kostiumų turėtų pakakti vyrams, kurie neprivalo jų kasdien vilkėti darbe. Kitu atveju, nenorėdami greitai sudėvėti šių 4 komplektų, turėtumėte įsigyti dar kelis.

Štai dar keletas patarimų: nepamirškite, kad galite vilkėti atskiras kostiumo dalis (daugelis vyrų visada vilki visą komplektą). Tarkime, turite juodą kostiumą; eidami į vakarėlį, vilkitės abi jo dalis, bet paprastą dieną galite rinktis tik kelnes ar tik švarką. Pavyzdžiui, prie juodo švarko galite derinti džinsus, o prie kelnių - megztuką. Tad pirkdami kostiumą, turėtumėte atkreipti dėmesį į tai, ar atskiros jo dalys derės prie turimų drabužių.

Jei negalite sau leisti įsigyti dešimties kostiumų, pasistenkite, kad tie keli, kuriuos turite, būtų subtilių spalvų ir raštų. Kuo subtilesni bus dryželiai, tuo universalesnis bus jūsų kostiumas. Jei jis ryškus ir krentantis į akis, žmonės netruks pastebėti, kad nuolat vilkite tą patį. Tad rinkitės paprastus - “tuščias drobes” įvairiems atvejams. Kai jau turėsite keletą į akis nekrintančių kostiumų, galėsite įsigyti ir vieną įspūdingesnį - jam nereikės atlikti tamsiai mėlyno kostiumo “pareigų”.

Šiuos kostiumus galite vilkėti bet kuriuo sezonu (išskyrus lininį, skirtą tik vasarai). Žinoma, žiemą nepamaišytų ir vienas kitas šiltesnis vilnonis, bet tai nebūtina. Vasarą nusivilkite švarką, o žiemą pasivilkite megztuką - neturėtumėte nei perkaisti, nei sušalti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją