Pataria Rasa Povilaitienė, įvaizdžio bei stiliaus kūrėja, grožio technologijų ekspertė, "Bogomolov' Image School" dėstytoja:

*Trumpas kaklas ar “dvigubas pagurklis”. Galva atrodo paslėpta, įtraukta į pečius. Venkite palaidinių aukštu kaklu, golfų, priglundančių prie kaklo apykaklių ir ilgų kabančių auskarų. Geriau rinkitės palaidines V formos iškirpte (ji vizualiai ilgina kaklą) ir mažus auskariukus. Venkite trumpų, plačių, storų, priglundančių prie kaklo vėrinių bei kailinių apykaklių ar boa ant kaklo, nes jie vizualiai dar labiau sutrumpina ir storina kaklą. Grandinėles, karolius ar vėrinius rinkitės tik ganėtinai ilgus.

Rasa Povilaitienė, Algės Rykovos nuotr.
*Ilgas kaklas. Nešiokite papuošalus ant kaklo, pabrėžkite jį dėvėdamos golfus, megztinius su aukštomis atlenkiamomis ar laisvai priglundančiomis apykaklėmis. Akcentuokite kaklo- krūtinės zoną apvaliomis, laivelio, kvadrato ar deimanto formos kaklo iškirptėmis, sukurkite statesnę pečių liniją bei nešiokite ilgesnius ir puresnius plaukus. Ilgakaklėms nerekomenduotina ilgi siauri auskarai, ilgos V formos iškirptės bei šios formos ilgi papuošalai.

*Platūs pečiai. Stenkitės neakcentuoti pečių: dekoro akcentus, ryškias spalvas perkelkite į apačią (liemens ar klubų sritį, sijoną ar kelnes). Venkite palaidinių aukštu kaklu ar laivelio formos iškirpte, storo audinio ir horizontalių linijų kaklo ir krūtinės srityje. Geriausiai tiks V formos iškirptė ir vienspalviai ar tamsūs viršutiniai drabužiai.

*Stambios rankos. Nešiokite petukus ir antpečius, venkite per siaurų ar pūstų rankovių. Nesirinkite berankovių palaidinių arba trumpų rankovių, ypač tų, kurios apjuosia ranką priglundančia juostele ar gumele. Stenkitės sukurti kiek galima ilgesnę rankovių liniją nuo pečių iki riešo. Stambioms rankoms maskuoti labai tiks reglano ar švelniai siaurėjančios rankovės. Jos gali būti iš plonesnio ar skaidresnio audinio nei palaidinė.

*Plonos rankos. Venkite labai aptemptų ar prigludusių rankovių, drabužio konstrukcijoje nesirinkite reglano kirpimo. Rinkitės pūstas, pažemintų linijų, atraitotas, su dekoratyviais apvadais ar rankogaliais rankoves. Stebėkite, kad rankovės ilgis jums idealiai tiktų pagal rankos ilgį- jei ilgo drabužio rankovė yra per trumpa, ją reiktų pailginti iki pat plaštakos pradžios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)