Konsultantė pedikiūrininkė Emma Supple teigia, kad kai kurios moterys gali aukštakulnius nešioti dangoraižio aukštumo, tačiau kai kurioms net žemiausi aukštakulniai skausmą sukels vos po kelių minučių.

E. Supple teigia, kad pirmiausiai reikia suskaičiuoti jūsų tobulo kulno aukštį (angl. perfect heel height; PHH).

Pasak moters, apskaičiavimai remiasi kaulo, jungiančio jūsų pėdą ir koją, lankstumu: „Jeigu jūsų šokikaulis yra pasviręs žemyn, kai jūsų koja yra ištiesta, o pėda atpalaiduota, tuomet aukštakulnius galite dėvėti be sunkumų.“

Ir nors toms, kurios turi lankstų šokikaulį, tai yra puikios naujienos, tačiau kitoms moterims taip galbūt nepasisekė.

Tad kaip apskaičiuoti tobulą kulno aukštį?

Nusiaukite batus, atsisėskite tiesiai ir ištieskite koją į priekį. Pėdą laikykite atpalaiduotą. Jeigu jūsų pėda laikosi gale kojos tiesi ir nekabanti, tuomet jūsų šokikaulis nėra lankstus ir jums patogiau avėti lygiapadžius batus. Tačiau jeigu jūsų pėdos viršus yra beveik vienoje linijoje su jūsų koja, tuomet aukštakulniai jums sunkumų neturėtų kelti.
Antram žingsneliui prireiks draugės pagalbos. Norėdamos sužinoti tobulą kulno aukštį, paprašykite, kad prie jūsų atpalaiduotos pėdos kulno draugė pridėtų ruletę, ją ištiesdama tiesiai į priekį.

Tada prie pėdų „pagalvėlių“ pridėkite pieštuko viršūnę, o vieta, kurioje pieštukas ir ruletė susitiks, ir bus tobuliausias jūsų pėdai tinkantis kulno aukštis.

Išmatavę tobulą kulno aukštį galėsite ne tik lengviau apsipirkinėti, bet ir atsikratyti visų skausmus keliančių aukštakulnių.