Kaip lakuotos odos bateliams grąžinti pirminį blizgesį?

Su šia problema susidoroti jums padės paprasčiausias vazelinas. Ant minkštos vilnonės medžiagos skiautės užtepkite truputį paprasčiausio vazelino ir juo kruopščiai ištrinkite pagalbos prašančią lakinės odos avalynę. Jokių kitų avalynės priežiūros priemonių jums neprireiks.

Kaip prižiūrėti odines ir medžiagines rankines?

Pirmiausia patarsime, kaip iš odinės ar medžiaginės rankinės pašalinti purvo dėmes. Į pusę litro šilto vandens įlašinkite kelis lašus skysto glicerininio muilo, leiskite jam ištirpti. Tuomet sudrėkinkite muiluotu vandeniu minkšto audinio skiautelę ir nematomoje vietoje juo patrinkite rankinę. Nuvalykite švariu vandeniu ir leiskite išdžiūti.

Ant rankinės neliko jokių žymių? Tai reiškia, kad pasigamintu tirpalu galite drąsiai valyti visą odinės ar medžiaginės rankinės paviršių, ypatingą dėmesį skirdamos dėmėtoms vietoms.

Rašalo dėmės – ką daryti?

Jeigu rašiklio rašalu išterliojote rankinę, spirite sudrėkinkite vatos tamponą. Pirmiausia, kaip jau rašėme, pabandykite rankinę pavalyti nematomoje vietoje. Jeigu rankinei spiritas nepakenkė, drąsiai galite imtis tikrosios dėmės. Išvalytą odinę rankinę patepkite odos gaminiams skirtu losjonu (spiritas odą gali pernelyg išsausinti).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)