Kaip nepasimesti tarp daugybės variantų ir atrodyti žaviai visai šeimai svarbią dieną, pataria mados ir stiliaus ekspertas Kęstas Rimdžius.

Mados ir patogumo derinys merginų aprangoje

K. Rimdžius, prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ projekto „Aprangos kodas“ stilistas pirmiausia pataria nepamiršti jaunystės - svarbiausio išleistuvių šventės simbolio. Visos merginos yra žavios, todėl dėmesį reikėtų kreipti į jaunatvišką stilių, bet prieš tai svarbiausia atsižvelgti į savo figūrą, įvertinti kūno linijų privalumus bei trukumus ir tada apsispręsti, kurią kūno dalį norite išryškinti, o kurią paslėpti. Viena iš pagrindinių aprangos savybių, renkantis išleistuvių eilutę – patogumas! Pirmenybę teikite nesiglamžantiems ir formos nekeičiantiems audiniams - juk laukia linksmybės iki paryčių!

Šį sezoną vyraujančios pastelinių atspalvių tendencijos jūsų išleistuvių aprangai sukurs romantišką bei jaunatvišką nuotaiką. Nepamirškite, kad tai - vienas paskutinių kartų dar truputį pabūti vaikiška!

Mėgstančioms išskirtinumą siūloma rinktis kiek kitokį stilių, pavyzdžiui, smokingo ansamblis, prie kurio drąsiai galite derinti aukštakulnius smailianosius batelius. Pagrindiniu tokio derinio akcentu galėtų tapti delninė, dekoruota „Swarovski“ kristalais arba plastikiniai papuošalai.

O gal jums patiktų ilga plazdanti suknelė su „Converse“ tipo bateliais, auksiniais papuošalais ir pabanguoti plaukai? Taip susikursite lengvą „gėlių mergaitės“ įvaizdį.

Naudodamiesi kirpėjo paslaugomis, nepamirškite, kad besaikis, perdėtas puošnumas jau nebemadingas. K.Rimdžiaus nuomone, reiktų rinktis natūralius sušukavimus - garbanos, kasos, pynės, lengvi kuodukai, - taip pat nepamirškite ir aksesuarų plaukams.

Makiažas taip pat turėtų būti lengvas, dieninis. Galimas ir dūminis makiažas, tačiau vietoj juodų ar pilkų tonų rinkitės melsvus, mėlynus bei smaragdo atspalvius. Taip pat akims paryškinti puikiai tiks fluorescenciniai „laineriai“, blakstienų paryškinimui rinkitės ne tik juodą, bet ir baklažanų, elektrinės spalvos blakstienų tušą. Toms, kurios turi putlias lūpas, rekomenduojame išbandyti ryškiai oranžinius, rožinius atspalvius. Jeigu akių makiažas ryškus, lūpas lengvai padažykite peršviečiamu lūpų blizgiu ar lengva perlamutrine spalva.

Pagrindinis stilisto K. Rimdžiaus patarimas – nepersistengti. Dažniausia klaida – nuomotis brangią vakarinę suknelę. Išleisite krūvą pinigų ir būsite neskoninga. Dabar pati mada diktuoja patogumą, paprastumą ir natūralumą, kuriuos ir derėtų akcentuoti.


Stilingiems vaikinams: „Pamirškite juodą kostiumą“

Vaikinams K. Rimdžius siūlo trumpam pamiršti tamsias spalvas, juodą kostiumą ir lakinius batus (juk laukia dar vestuvės). Išbandykite languotus, dryžuotus ar kitaip margintus kostiumus. Nepamirškite, kad šio sezono ir vyrų mados tendencijose taip pat vyrauja pastelinės spalvos, todėl atkreipkite dėmesį į rausvus ar žydrus kostiumus. Tokio tipo eilutės gali būti derinamos ir su baltais, ir su įvairių raštų marškiniais, o taip pat prie polo marškinėlių ir baltų „Converse“ sportinių batelių.

O ką manytumėte apie ryškią fantaziją, kuri gali pagyvinti seną švarką, dėvimą kartu su siaurais mėlynais džinsais ir rudais, angliško tipo batais. Šiuo metu taip pat madingi kostiumai su dvieilio užsegimo modelio švarkais, derinami su baltais marškiniais ir ryškiaspalviais batais. Toks ansamblis neabejotinai sukurs stilingo vaikino įvaizdį ir atkreips kiekvienos merginos dėmesį.

Nereikėtų nuvertinti ir aksesuarų - tai svarbiausios aprangos detalės. Diržas, laikrodis, fantazija, peteliškė, įvairių faktūrų ir raštų marškiniai, batai, kojinės – derindami šias detales susikursite originalų ir išskirtinį įvaizdį. Netgi seną švarką galima pagyvinti tiesiog persiuvus pamušalą ir atraitojus rankoves.

Norintiems atrodyti išskirtinai stilingai, K. Rimdžius siūlo išbandyti trijų dalių kostiumą: švarką, liemenę ir kelnės. 

Išleistuvėms taip pat tiks vienspalvis kostiumas ir languota, dryžuota, gėlėta liemenė arba vienos spalvos trijų dalių kostiumas. 

Stilistas pataria vaikinams nevengti kontrastų – šviesios kelnės, šviesesnė liemenė, šviesiausias švarkas. Išleistuvių apranga – fantazijos reikalas, tik reikia jausti saiką.

Tėvai taip pat turi paisyti aprangos kodo

Mamoms K.Rimdžius pataria nepamiršti, kad tai pakankamai oficiali proga, tad egzistuoja nerašytas aprangos kodas. Šiam renginiui galioja taisyklė rinktis pastelines, ramias spalvas, vengti tamsių arba ryškių atspalvių, masyvių raštų ar detalių. Pagal figūros tipą šiai progai rekomenduojama lengva suknelė iki kelių, švarko ir sijono arba lengvos palaidinės ir sijono deriniai. Taip pat galite rinktis lengvas, plačias kelnes. Bet kuriam ansambliui puošnumo suteiks aukštakulniai bateliai ir masyvesni papuošalai.

Tėvai gali rinktis šviesių spalvų kostiumą šviesiai pilkos, mėlynos ar smėlio spalvos, kuris gali būti derinamas su šviesiais marškiniais. Ansambliui užbaigti rinkitės raštuotą kaklaraištį ar įdomesnio rašto fantaziją. Vengdami klasikinio įvaizdžio, tokia proga drąsiai galite rinktis ir „kardigano“ tipo megztuką, derinamą su klasikiniais marškiniais bei velvetinėmis kelnėmis. Orientuodamiesi tarp puošnaus ir kasdieninio derinio niekada nepaklysite aprangos kodo labirintuose ir iškilmėse jausitės patogiai.

Tegul šventė visai šeimai būna nepakartojama ir džiugi!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)