J. Galliano pasirodė vasario 4 dieną Paryžiaus profesiniame teisme vykusiame bylos svarstyme. Jo advokatė prabilo apie pergalę, kai teismas nusprendė išnagrinėti 52 metų dizainerio ieškinį dėl jo atleidimo iš „Christian Dior“ mados namų kūrybos vadovo pareigų 2011 metų kovą.

Penkiolika metų praleidęs šiose pareigose, J. Galliano buvo atleistas dėl kaltinimų antisemitiniais pareiškimais užsipuolus porą vienoje Paryžiaus kavinių. Tų pačių metų balandį jis taip pat buvo priverstas palikti ir savo vardo prekės ženklą, kurio 91 procentas akcijų priklauso kompanijai „Christian Dior“. Rugsėjo mėnesį J. Galliano dėl jam pateiktų kaltinimų buvo pripažintas kaltu.

Gibraltare gimęs ir St. Martin's meno ir dizaino koledžą baigęs dizaineris per bylos nagrinėjimą nekalbėjo. Kompanijai „Christian Dior“ ir prekės ženklui „John Galliano“ atstovaujantis advokatas tvirtino, kad byla turėtų būti nagrinėjama arbitražiniame teisme. Tai buvo argumentuojama J. Galliano sąsajomis su „Christian Dior“, „John Galliano“ bei jo paties kompanija „Cheyenne Freedom“.

„Johnas Galliano nebuvo eilinis samdomas darbuotojas. Faktiškai, aš netgi pasakyčiau, kad jis išvis nebuvo samdomas darbuotojas, - sakė Jeanas Neret iš „Jeantet Associes“. - Jo įvairių kontraktų kompleksas labai prieštarauja jo, kaip vargšo, negalinčio apsiginti samdomo darbuotojo paveikslui, kurį stengiasi apginti oponuojančioji pusė“.

„Christian Dior“ turi penkiolika dienų sprendimui užginčyti ir jeigu kompanija tai padarys, ginčas persikels į Paryžiaus apeliacinį teismą, kur viskas gali užtrukti iki devynių mėnesių.

J. Galliano atstovaujanti advokatė Chantal Giraud-van Gaver tvirtino: „Esu patenkinta tuo, kad „Christian Dior“ skundas buvo atmestas, o mūsų argumentai palaikyti. Ši jurisdikcija labai ir labai griozdiška, todėl atidėjimai yra labai, labai ilgi. Akivaizdu, kad mes tiesiog praradome laiką, nes vietoj mūsų visų argumentų išklausymo teismas turėjo aiškintis jo kompetencijos klausimą. Šią akimirką pergalė yra mūsų pusėje“.

J. Galliano buvo pasirašęs sutartį su „Christian Dior“, pagal kurią jam priklausė milijono eurų (3,45 milijono litų) metinis atlyginimas ir kintamo dydžio kompensacija iki 700 tūkstančių eurų (2,4 milijono litų) ir dalis nuo kompanijos metinių pardavimų augimo. Per „Cheyenne Freedom“ jis gaudavo papildomą atlygį už prabangių mados namų reklamos kampanijų konsultavimą. Jam taip pat buvo skirta 90 tūkstančių eurų (310 tūkstančių litų) suma drabužiams ir asmeninės išvaizdos priežiūrai.

Dar papildomai J. Galliano buvo mokami 2 milijonai eurų (6,9 milijono litų) už savo paties vardo prekės ženklo meno direktoriaus pareigas, plius 70 tūkstančių eurų (240 tūkstančių litų) per metus išmoka aprangai.

Dizainerio advokatė įsitikinusi: „Ponas Galliano dėl savo pozicijos pobūdžio ir savo žinomumo gal ir nėra eilinis samdomas darbuotojas, tačiau nepaisant viso to jis vistiek yra samdomas darbuotojas. Argi išoriniam darbuotojui būtų suteiktas automobilis ir vairuotojas? Ar jis turėtų asmeninį padėjėją? Argi įmonė suteiktų jam galimybę gauti akcijų?".

Kol kas neaišku, kokios sumos nuostoliams atlyginti siekia J. Galliano, kuris nuo to laiko sukūrė modelio Kate Moss vestuvinę suknelę ir tris savaites talkino Oscaro de la Rentos studijoje Niujorke.

Advokatė Ch. Giraud-van Gaver sako: „Yra keletas argumentų. Vienas susijęs su niekingumu, antras atsižvelgia į jo sveikatą, trečias – jo atleidimas buvo nepagrįstas, tad priklausomai nuo to, į ką teismas atkreips dėmesį, galimi skirtingi kompensacijos lygiai“.

„Jis dirbo kompanijoje ilgus metus ir gaudavo didelį atlyginimą, tad reikalaujamos sumos neabejotinai bus aukštos“, - neabejoja dizainerio interesus ginanti teisininkė.

Žurnalistų paklausta apie maždaug 6 milijonų eurų sumą, Ch. Giraud-van Gaver neslėpė, kad ji daugmaž tiksli.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)