„Mes su Johnu pažįstami daugelį metų, žaviuosi jo talentu, – sakė de la Renta. – Jis ilgai ir atkakliai ruošėsi sugrįžimui. Džiaugiuosi, galėdamas jam suteikti galimybę vėl pasinerti į mados pasaulį ir iš naujo aklimatizuotis aplinkoje, kurioje jis buvo toks kūrybingas.“

Atleistas iš „Dior“ mados namų, J. Galliano 2011 m. liepą sukūrė vestuvinę suknelę modeliui Kate Moss. Sklandė gandai, kad jis tapo „Schiaparelli“ kūrybiniu direktoriumi, tačiau šiuos gandus greitai paneigė. Dizaineris ilgai gydėsi nuo priklausomybių. Paminėtina, kad įžūlias antisemitines pastabas Paryžiuje jis laidė būdamas neblaivus.

„Aš – alkoholikas, – sakė J. Galliano. – Dvejus pastaruosius metus gydžiausi. Prieš tai kelerius metus buvau nugrimzdęs į beprotybę. Mano kalbos ir poelgiai skaudino žmones, ypač žydų bendruomenę. Tiek privačiai, tiek viešai išsakiau apgailestavimą už sukeltą skausmą. <...> Jaučiuosi įsipareigojęs ir toliau atsiprašinėti tų, kuriuos įskaudinau.“

Dizaineris laikomas vienu kūrybingiausių ir talentingiausių asmenybių mados pasaulyje. Jo kolekcijų pristatymai, tiek dirbant savo vardo, tiek „Dior“ mados namuose, garsėjo teatrališku grožiu. Jis džiaugiasi grįšiąs į madą.

„Negaliu apsakyti, kaip esu dėkingas Oskarui už tai, kad pakvietė padirbti savo studijoje. Jo parama ir tikėjimas manimi tiesiog stulbina“, – teigė J. Galliano.

O. de la Renta paneigė spėliones, kad J. Galliano užimtų jo vietą, jei jis nuspręstų išeiti į poilsį, tačiau sveikina bet kokį galimą kūrybinį dizainerio indėlį.

„Kurdamas kolekciją dirbu su padėjėjais. Nesu vienišius. Visus išklausau. Norėčiau, kad mergelė Marija ateitų ir atsisėstų šalia. Mėgstu būti supamas žmonių“, – pridūrė jis.

Už antisemitizmą kovojanti organizacija „Anti-Defamation League“ karštai palaiko J. Galliano sprendimą grįžti į mados pasaulį.

„Tikime, kad individai gali pasikeisti, juo labiau jei matyti, kad jie nuoširdžiai gailisi, – pabrėžė organizacijos direktorius Abrahamas H. Foxmanas. – Ponas Galliano nuoširdžiai stengėsi pakeisti savo pažiūras, pašventė daug laiko medžiagai apie antisemitizmo ir fanatizmo blogybes tyrinėti, skaityti bei studijuoti. Šiame jo tobulėjimo kelyje buvo daugybę kartų susitikę.

Jis visiškai prisiėmė atsakomybę už ankstesnes pastabas ir suprantama, kad mūsų visuomenėje nėra vietos įžeidžiamoms pastaboms.“

„Vogue“ redaktorę Alexandrą Shulman naujiena pradžiugino. „Oscaras de la Renta – užmiesčio stiliaus karalius, o Johnas Galliano – romantiškos prabangos princas, ši pora turėtų sukurti stebuklus. Džiaugiuosi Johno grįžimu į madą“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)