„Kai pradedi kurti, dar nežinai, kaip tave vertins ir ar tavo pasirinkta kūrybos kryptis teisinga. Šis konkursas jauniesiems dizaineriams – puiki proga pasitikrinti, pažvelgti į savo darbus iš šono. Dalyviams ir jų darbams skiriamą žiniasklaidos dėmesį taip pat nėra lengva pasiekti savo jėgomis: juk dažniausiai pradėjęs kurti neturi tam nei žinių, nei galimybių“, – sako konkursą „Injekcija“ organizuojančio festivalio „Mados infekcija“ idėjinė vadė Sandra Straukaitė.

Šių metų konkurso tema – monopolis. Jei kostiumo dizainą suvoktume kaip žaidimą, kiekvieną kūrėjo idėją prilyginkime ėjimui. Individas prieš mases ar koja kojon su dauguma? Saviraiškos monologas ar gerai apgalvotų veiksmų partija? Visi ėjimai teisingi – interpretacijos individualios.

Konkurse „Injekcija“ kviečiami dalyvauti profesionalūs dizaineriai ir studentai, kurių darbai dar nebuvo pristatyti „Mados infekcijoje“. Apie ketinimą dalyvauti konkurse būtina pranešti raštu iki rugsėjo 25 d. festivalio „Mados infekcija“ interneto svetainėje nurodyta tvarka, o pirmuosius dalyvių eskizus konkurso komisija norės pamatyti spalio 14 dieną.

Konkurso dalyvių paraiškas ir idėjas vertins festivalio suburta profesionalų komisija. Ji atrinks finalistus, kurie po penkis įgyvendintus savo kolekcijos modelius turės pristatyti Nacionalinėje dailės galerijoje 2016 m. lapkričio 24 dieną vyksiančiame „Injekcijos“ finale.

„Injekcija“ – 2008 metais užgimęs naujų mados pasaulio talentų paieškos konkursas. Per aštuonerius gyvavimo metus konkurse pasirodė dabar jau žinomi dizaineriai – Ieva Daugirdaitė, Diana Paukštytė, Eglė Žiemytė, kūrybinis susivienijimas „labàdienà“, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė, Marija Popadničenko, Dainius Bendikas ir Benas Staškauskas bei daugelis kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)