Luigi Bobbio, kuris buvo išrinktas nuo premjero Silvio Berlusconi „Žmonių laisvės“ partijos, laimėjo balsavimą dėl provokuojančių drabužių dėvėjimo savo Castellammare di Stabia miestelio taryboje, rašo „The Guardian“. Policija nuo šiol turės galimybę skirti 300 eurų (1035 Lt) dydžio baudas naujų taisyklių pažeidėjoms.

Anot L. Bobbio, pareigūnai turėtų bausti moteris, kurių mini sijonėliai visiškai neuždengia jų apatinių kelnaičių.

„Per didelė iškirptė taip pat sulauks baudos“, – sakė mero atstovas spaudai.

Meras sakė tikintis, kad pareigūnai nedvejodami priims sprendimus. „Jiems nereikės daryti patikrinimų iš arti, – pasakojo jis laikraščiui „Corriere del Mezzogiorno“. – Vieno žvilgsnio pakaks priimti sprendimą.“

Naujos taisyklės, kurios buvo praėjusią savaitę patvirtintos miestelio taryboje, sulaukė pasipiktinimo iš vietos centro kairės politikų, kurie surengė protestą šalia rotušės pastato.

„Bobbio administracija yra vyriška šovinistinė, – rašė protesto organizatoriai pareiškime. – Šiam miesteliui tikrai reikia viešo etiketo, tačiau ne tokio etiketo, kuris matuojamas liniuote įvertinant moterų drabužius.“

„Sulyginus moterų aprangą su miesto etiketu, parodoma, kad moterys yra ne daugiau nei suoliukai ar vejos“, – sakė tarybos narė Angela Cortese. Ji pasipiktinusi vietos kunigu Paolo Cecere, kuris sveikino tokį miesto sprendimą ir aiškino, jog tai sumažins seksualinio priekabiavimo atvejų.

„Tokie sprendimai moteris nubloškia į seniausius laikus ir sunaikina visus mūsų pasiekimus“, – tvirtino A. Cortese. Italijos vartotojų gynimo grupė „Aduc“ pridūrė: „Ar Castellammare di Stabia yra Neapolio provincija? Ne, tai yra Teherano provincija.“

Provincijos lygių galimybių komisijos viceprezidentas Ilaria Perrelli pasakojo: „Tai blogiau nei kalėjimas, kur bent jau moterys prižiūrėtojos patikrina moterų kalinių drabužius.“

Mini sijonėlių draudimas yra tik viena iš 41 naujų etiketo priemonių, kurias pasiūlė L. Bobbio. Taip pat draudžiama keiktis viešumoje, spardyti kamuolį gatvėje, gulėti ant suoliukų, laipioti medžiais ir vedžioti šunį su ilgesniu nei dviejų metrų pavadėliu. Meras pridūrė, kad žmonėms nebus leidžiama išeiti iš paplūdimio ir vaikščioti po miestą tik su maudymosi kostiumais.

„Tai ne Maljorka“, – akcentavo jis.

Teisybės dėlei reiktų pastebėti, kad jei italės kažkiek pyktelėjo dėl šių naujų „etiketo“ priemonių, tai joms reikėtų žvilgtelėti plačiau.

Nuo 1799 m. galiojantis neaiškus įstatymas draudžia Paryžiaus moterims vilkėti kelnes. Pagal šį įstatymą bet kuri moteris, kuri „nori rengtis kaip vyras“, turi gauti leidimą iš policijos. Nejaugi prezidento žmona Carla Bruni turi specialią liniją, kuria skambina policijai prieš apsimaudama prašmatnias „Chanel“ kelnes?

Mini sijonėlių draudimas yra vienas iš vėliausių bandymų pasitelkti policiją kovojant su naujausiomis madomis. Svarbiausia tai, kad policijai padorumo ribas nustato vidutinio amžiaus skirtingos psichikos būklės vyrai. Bet jeigu manote, kad jie keisti, tai istorija pateikia labiau stulbinančių atvejų.

Pavyzdžiui, techniškai neteisėta stovėti per 100 jardų nuo valdančio monarcho, jeigu esate be kojinių. Įdomu, ar princas Philipas visuomet mūvi švarias kojines, kaskart, kai yra šalia britų karalienės?

Nuo 1313 m. galioja Jungtinės Karalystės įstatymas, neleidžiantis į parlamento rūmus įžengti su šarvais. Be to, šiose patalpose neleidžiama mirti. Kaip nubausti žmogų už tokį prasižengimą, neaišku.

Na, o baigiant - desertas: 1799 m. Napoleonas paėmė valdžią. Iki šiol Prancūzijoje yra draudžiama kiaulę pavadinti Napoleonu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)