„Skelbdami new etno temą tikėjomės, kad jaunieji talentai nepristigs išmonės interpretuodami tradicijas šiuolaikiniame kontekste.<..> Nors dalis kolekcijų nutolsta nuo mūsų temos, tačiau jos tik pridės spalvingų potėpių „Injekcijos“ finalui“, – dar prieš konkurso finalą kalbėjo festivalio „Mados infekcija“ kūrybos vadovė Sandra Straukaitė.

Pradiniame „Injekcijos“ etape buvo pateiktos 63 paraiškos - tai konkurso rekordas, o trečią kartą tarptautiniu mastu organizuojamo konkurso geografija išsiplėtė iki Latvijos, Rusijos, Vokietijos, Baltarusijos, Slovėnijos ir Indijos.

Šiemet finaliniame „Injekcijos“ renginyje dalyvavo: 1011“ (Ąžuolas Kavaliauskas ir Kamilė Balčytytė); Agnė Alaburdaitė; Agnė Verseckaitė; Atėnė Malinauskaitė; Balagans (Tanja Schmidt ir Philipas Rudzinskis, Vokietija); Birutė Simokaitytė; Chames; Erika Vizgirdaitė ir Rasa Jarmolavičiūtė; Eva Baliul; Kristina Valančiūtė; labàdienà; Malika Nazirova (Rusija); Natalija Kobernik (Rusija) ir Sandra Ajutytė.

Nugalėtojų laurai atiteko Balagans, Evai Baliul, labàdienà ir Natalijai Kobernik.

Nugalėtojus išrinko dizainerių komisija, kurią sudarė: Dovilė Gudačiauskaitė, Sandra Straukaitė, Kristina Kruopenytė ir Egidijus Sidaras. Nugalėtojams suteikta teisė savo kolekcijas pademonstruoti ant pavasarį vyksiančio festivalio „Mados infekcija“ podiumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)