Trečiadienio vakarą į interjero saloną „Dekora“ savo gerbėjus pakvietusi dizainerė pribloškė tikra spalvų jūra. „Šį kartą mano kolekcijos idėja, kaip ir pati tema – P.S. 4 – tai keturi pievos sezonai. Tai yra toks gamtos ir jos kaitos, spalvų, tekstūrų, nuotaikos stebėjimas. Kolekcija yra netgi pompastiška ir šiek tiek provokuojanti. Į šią idėją galima pažiūrėti ir kitaip, socialine prasme, kad žmogus tam tikroje erdvėje gali būti nepastebimas arba atvirkščiai – labai ryškus visos erdvės akcentas“,- pasakojo kūrėja, prisipažinusi, kad kuriant šią kolekciją nuo spalvų net raibo akys.

Naujojoje I. Dovydėnaitės kolekcijoje nepastebėtos lieka naujos detalės - išilginiai motyvai, erdvinės siūlės, margas mezgimas, taip pat keičiamas ir siluetas. Dominuojanti ir jungianti kolekcijos detalė – žaismingi megzti spurgiukai.

Dizainerė prisipažįsta jau išaugusi iš studentiško amžiaus, kai buvo mezgama iš maišų,virvių ir visko – dabar dirba tik su natūraliais siūlais. „Esu iš principo prieraiši kokybiškiems daiktams. Jeigu surandu kokybišką vilną ar mocherą, aš stengiuosi dirbti su ja. Nes man labai svarbu, kad žmogus, dėvėdamas mano daiktą, jaustųsi komfortabiliai ir patogiai. Tai dabar man svarbiausia yra kokybė, t. y. natūrali medvilnė, mochera, merino vilna“.

Visus kolekcijos modelius matavusi Indrei Kuodytei-Skučienei dizainerė džiaugiasi, kad šiai labai tiko ir patiko visi daiktai. „Matuodamasi visus daiktus ji sakė: „Kaip keista, tarsi viskas būtų iš mano spintos“. Tai tas man buvo kaip didžiausias komplimentas. Nes kai kas tikrai yra pakankamai ekstravagantiška ir pompastiška, bet moterys vis tiek įsivaizduoja, kad tai galėtų būti jų spintoje“.

I. Dovydėnaitė prisipažįsta, kad jos klientės tikrai nėra 34-36 dydžio moterys, tad įsitikinimas, kad megzti drabužiai netinka apkūnesnėms moterims tėra mitas.

„Kiekvienas modelis yra skirtas tam tikram žmogui ir kiekvienam susirandi tai, kas tinka. Ir būna labai juokinga, kai ateina moteris su džinsais ir labai laisva palaidine, įsivaizduodama, kad tai ją labai lieknina, apsirengia kokią nors mano suknelę ir labai nustemba, nes atrodo daug lieknesnė negu su ankstesne apranga“.

Ar buvo tokių atvejų, kai moteris užsisako suknelę, o jai atėjus labai sunkiai randat tinkamą formą ir spalvą? - klausiame dizainerės.

„Iš tikrųjų man to nėra buvę, nes pirmiausia, aš esu profesionalė, esu baigusi kostiumo dizainą, ir išklausiusi labai nemažai paskaitų bei dalyvausi praktiniuose užsiėmimuose, skirtuose žmogaus analizei. Ir kai pas tave ateina žmogus, tu jau įsivaizduoji, kaip jis galėtų atrodyti. Aš niekada nedarau to, ką noriu matyti, aš visada įsiklausau, ko jis nori ir tada stebėdama jį, jo kažkokius įpročius, figūros subtilumus, spalvas, kažką siūlau. Man labai svarbu yra surasti, kas žmogui tinka“.

Į kolekcijos pristatymą susirinkusius svečius pamatysite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)