Kimono meistrė žada pristatyti daugiau nei 50 unikalių kimono — nacionalinių Japonijos kostiumų. Šiuos savo kūrinius Teruno Miyake jau demonstravo 14-oje pasaulio šalių. Renginių metu menininkė buvo aprengusi Japonijos imperatorių, Danijos karalienę, Monako kunigaikštį, San Francisko merą.

Į Vilnių kimono meistrė atvyksta “Tokyo Associates Corporation” kvietimu. Ši kompanija kartu su partneriu Lietuvoje kelionių agentūra „Baltic Clipper“ nuo 2001 metų kasmet šalyje organizuoja Japonijos ir Lietuvos kultūrinių mainų renginius.

Labdaringame kimono šou — garsūs Lietuvos žmonės

“Jaudina tai, kad kimono meistrė su 28 asmenų kūrybine grupe į Lietuvą atvyksta savo lėšomis — visos už bilietus surinktos lėšos atiteks likimo nuskriaustiems vėžiu sergantiems vaikams,” — sako fotomenininkė Eglė Mėlinauskienė, kuri kartu su kolegėmis žurnaliste Rūta Mikelkevičiūte bei TV laidų vedėja Laima Kybartienė yra įkūrusios labdaros ir paramos fondą “Mamų unija”. Fondo įkūrėjos tiki, kad kimono meistrės Teruno Miyake misiją vilniečiai ir miesto svečiai palaikys ne tik įsigiję 10 litų kainuojančius bilietus, bet ir aukodami.

Dalį Teruno Miyake sukurtų kimono nacionaliniame dramos teatre demonstruos garsūs Lietuvos žmonės. Prie labdaringo renginio neatlygintinai sutiko prisijungti japonišką kovos meną kiokušin karatė (kyokushin karate) įvaldę Lietuvos sportininkai: pasaulio ir Europos kiokušin karatė čempionai Margarita Čiuplytė, Paulius Klapatauskas, Europos kiokušin karatė čempionės Rita Pivoriūnaitė, Inga Mikštaitė.

Šou metu kimono vilkės ir šou pasaulio atstovai — TV laidų vedėjas Rolandas Vilkončius, grupės SKAMP narys Viktoras Diawara, dainininkė ir šokėja Karina Krysko. Kimono modeliais bus ir vėžiu sergantys bei šią klastingą ligą jau įveikę Lietuvos vaikai. Renginį be jokio honoraro ves TV laidų vedėjas ir prodiuseris Audrius Giržadas.

Apie Teruno Miyake

Teruno Miyake — Kijoto kimono asociacijos prezidentė ir kimono šou prodiuserė — visą savo gyvenimą paskyrė kimono meno pažinimui. Meistrė daug dėmesio skyrė moksliniams tyrimams, kad nustatytų santykį tarp rūbo dėvėjimo būdo ir audinio kritimo, prigludimo prie skirtingų siluetų. Ji sukūrė patogesnį tradicinio japoniško rūbo tipą ir tuo sudomino tūkstančius šiuolaikinių Japonijos moterų. 1982 m. Kijoto mieste Teruno Miyake įkūrė kimono mados asociaciją, kuriai priklausantys kimono siuvimo profesionalai dalijasi patirtimi ir puoselėja tūkstantmetes kimono tradicijas.

Dabar Teruno Miyake yra atsakinga už kimono vilkinčių aktorių pasirodymus televizijoje ir scenoje, modelių pozavimą spaudos fotografams. Meistrė skaito paskaitas Japonijos universitetuose bei privačiose mokyklose, taip pat pristato kimono tradicijas užsienyje. Su savo kimono šou ji lankėsi Prancūzijoje, Egipte, Australijoje, Kinijoje, JAV, Filipinuose, Norvegijoje, Monake, Čekijoje, Kanadoje ir kitose šalyse.

Japonijos ir Lietuvos kultūriniai mainai

Į Lietuvą kimono meistrę pakvietusi “Tokyo Associates Corporation” glaudžiai bendradarbiauja su Vilniaus miesto savivaldybe. Tokijo kompanijos vadovas Minoro Hashimoto aktyviai dalyvavo, kai 2001 metais Neries upės krantinėje buvo pasodintas Japonijos diplomato Čijunė Sugiharos (Chiune Sugihara) vardu pavadintas sakūrų parkas, kiekvieną pavasarį savo rausvais žiedais džiuginantis vilniečius. Vėliau sostinėje koncertavo įvairūs Japonijos tradicinių menų kolektyvai, chorai. Vizitų metu buvo aukojamos lėšos vėžiu sergantiems Lietuvos vaikams paremti.