“Kuriant Elie Saabo kvepalus, mane labiausiai pakerėjo šviesos interpretacijos idėja. Nebuvau prisirišęs prie konkrečių vaizdinių, aplankė tik pojūčiai: balta saulės šviesa zenite, moteriškumo spindesys - šiuolaikiška jausmingumo interpretacija”, - sakė kvepalų kūrėjas Francis Kurkdjian.

Elie Saab Le Parfum priskiriamas gėlių - saulės - medžio aromatinei grupei.

Auksinis berniukas

Dizaineris Elie Saabas gimė 1964 m. Beirute, šeimoje, neturėjusioje nieko bendra su mados pasauliu, tačiau kai jam sukako devyneri, Elie savo sesutei sukūrė pirmąją suknelę. Todėl kalbos netruko sklisti apie šį talentą: pirmiausia iš kaimynų, o paskui - po visą regioną.

Dizainerio kūrybiniai impulsai kilo iš Libano, kur į apdarus yra žiūrima kaip į savitą meno formą.

Jau aštuoniolikmetis Elie turėjo savo mados namus, kuriuose dirbo per tuzinas siuvėjų. Nuo pat karjeros pradžios vienam pokyliui tekdavo pasiūti nuo dvidešimt iki šešiasdešimt siuknelių. Vėliau, kai teko susidurti su nestabiliu politiniu klimatu šalyje, Elie Saabo reakcija į kylančius sunkumus visgi buvo kur kas švelnesnė, nei jo valia siekti savojo tikslo. Beirute surengtas pirmasis Elie Saab madų pristatymas buvo įstabi dovana gimtajam miestui.

Labai jauno amžiaus dizaineris šalyje buvo vadinamas „auksiniu berniuku“, jis taip pat anksti įsiliejo į pirmąsias Vidurio Azijos sėkmingiausių dizainerių gretas.

2000 m. Paryžiuje jis pristatė pirmąją aukštosios mados kolekciją, 2006 m. dizaineris buvo išrinktas aukštosios mados Chambre Syndicale garbės nariu, stojusiu greta tokių garsių dizainerių kaip Valentino ir Giorgio Armani.

E. Saabas vadinamas instinktyviuoju dizaineriu, turinčiu įgimtą audinio kirpimo jausmą. Beveik visi jo kūriniai gimsta audinius drapiruojant tiesiog ant moters kūno: be eskizų, be brėžinių.

Dizainerio studijoje, įsikūrusioje Beiruto širdies gilumoje, saugomos neįkainojamos meistrystės paslaptys, kurias žino tik išvien dirbanti stilistų, siuvinėtojų ir siuvimo meistrų komanda. Libano mados namuose dirba daugiau nei šimtas talentingiausių siuvėjų, tarp jų penkiasdešimt, nuostabiausią šilką dygsniuojančių, siuvinėjimo fėjų.

Kasmet pasaulį išvysta apie tūkstantį, pagal individualius užsakymus pasiūtų, proginių ir prabangių vestuvinių suknelių.

Dizainerio neįtikėtinai turtingą vaizduotę maitina daugelis dalykų: 1950-tieji, architektūros meistrų Le Corbusier ir Frank Lloyd Wright darbai, filmai arba audinių skiautės...

E. Saabo vardas asocijuojasi su aukštosios mados vakarinėmis suknelėmis, tačiau jo neįtikėtini gabumai atsiskleidžia ir jo kuriamų kasdienių drabužių kolekcijose, kurias jis nuo 2005 m. spalio nuolat pristato Paryžiuje. Kasdienių drabužių kolekcijoje visada juntama prabanga, tačiau čia ji subtiliai prislopinama, neatskiriant išskirtinio žavesio.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją