Penktą kartą kartu pristatymus organizuojantys dizaineriai tvirtina, kad jokia krizė neprivers atsisakyti kolekcijų pristatymo. Nes juos rengti verčia ne tik mados pasaulio taisyklės, bet ir didžiulis pasitenkinimas. Be to, atsisakius kolekcijų, dizainerių darbas tampa beprasmis.

Kartu... bet atskirai

Dizaineriai susirinkusiems svečiams pristatė dvi idėjiškai skirtingas kolekcijas, kurių metu buvo pademonstruota daugiau nei 70 drabužių modelių.

Lilija Larionova
Lilija Larionova pristatė kolekciją „IF“ („Jeigu“). Drabužiai neperkrauti detalėmis, tačiau su savitais ir originaliais akcentais - maišelių formos drapiruotėmis, klostėmis, nubrėžiančiomis liemens liniją ar dirželiais, suveržiančiais kelnių apačią. Viskas tarsi sąlygiška - detalė galėtų būti vienoje ar kitoje vietoje, pakeisdama visą siluetą. Dizainerė į drabužių formą žiūri kūrybiškai ir žaidžia lengvą neįpareigojantį žaidimą, lyg piešdama lengvus štrichus popieriuje ir teigdama, kad viskas šiame pasaulyje yra reliatyvu.

„Esu orientuota į nešiojamus Pret-a-Porter rūbus. Noriu, kad mano drabužiai būtų atpažįstami. Visada galvoju apie žmogų, kuris jį dėvės. Man, kaip dizainerei, svarbu, kad drabužis neštų ir intelektualų signalą. Esu minimalistė. Mėgstu „žaisti“ formomis, spalva... Svarbu viskas: detalės, pačios mažiausios smulkmenos, jos sudaro teisingą visumą... Šį kartą siekiu tobulos švaros,“ – apie savo naująją kolekciją sako dizainerė Lilija Larionova.

Egidijus Rainys
Egidijus Rainys liko ištikimas elegancijai bei jausmingai romantikai. Jo kolekcija – užuomina į penktąjį dešimtmetį. Šio dizainerio pavasariniai pranašai atnešė antikinės Graikijos elegancijos dvelksmą, kurios drapiruotės išdykėliškai gulė pačiose netikėčiausiose vietose. Taip vėjas supusto kopų smėlį ar krintančių rožių žiedlapiai sudėlioja mozaiką - tarsi netyčia, bet su pretenzija. Tad kolekcija nors ir lengva, besiplaikstanti vėjyje, tačiau įpareigojanti. Kam? Turbūt labai savitam romantikos jausmui.

Kitas kolekcijos leitmotyvas - juostelės, padiktuojančios nuspėjamą marinistinę temą - visgi tai vasariška kolekcija, alsuojanti atostogomis. Baltų ir mėlynų juostelių žaismė ne tik sukuria jūrinę nuotaiką, bet ir kitaip leidžia suskambėti drabužio formai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją