Tačiau šį sezoną dizaineriai duoklę atidavė itin ryškioms spalvoms ir įdomiems kirpimams. Ar tai reiškia, kad ši mada tinka tik jauniklėms?

Visai ne! Garsiausios pramogų pasaulio moterys viešumoje pasirodo dėvėdamos ir ekstravagantiškus ar ryškių spalvų drabužius -  ne išimtis ir naujai išrinkto Amerikos prezidento Baracko Obamos žmona Michelle (48 m.), itin mėgstanti spalvas, kurios išryškina jos gymį.

Tad taisyklė moterims, trokštančioms atrodyti jaunatviškai, paprasta: reikia atidžiai rinktis atspalvius bei pritaikyti drabužio modelį savo figūrai.

Ryškūs drabužiai aktorei Helen Mirren (67 m.) tinka kur kas labiau, nei ši prabangi šampano spalvos suknelė:

Obuolio figūrai tinka:

- palaidinės ir švarkeliai su giliomis iškirptėmis (V formos arba perpus padalinto šešiakampio formos);

- ilgi stambesni aksesuarai (karoliai, stambesnės grandinėlės, ilgesni dekoratyvūs šalikėliai);

- tiesaus kirpimo sijonai iki kelių, platėjantys į apačią sijonai arba ilgi sijonai su trikampiais įsiuvais;

- pabrėžiantys juosmens sritį: įliemenuoti paltai, apsiaustai, marškiniai, trumpi švarkai ties liemeniu galėtų būti lengvai suveržti diržu (tokiu būdu iš apskritimo yra sumodeliuojamas smėlio laikrodžio siluetas);

- švarkai, palaidinės ir suknelės nuo pečių turėtų kristi paprasta, tiesia linija - reikėtų vengti raukinių, klosčių, įmantrių detalių, sudėtingo drabužio kirpimo ir konstrukcijų.

Kriaušės figūrai tinka:

- ryškių spalvų, raštų ar dekoratyviomis detalėmis puošti viršutiniai drabužiai, kurie nukreiptų dėmesį nuo plačių klubų. Viršutinei daliai vizualiai koreguoti puikiai tinka megztiniai su masyvesnėmis apykaklėmis, kailinės liemenės ar kitos kailio detalės viršuje;

- akcentuotos iškirptės, didesni papuošalai, masyvūs šalikai, išryškinantys pečių ir krūtinės sritį. Pavyzdžiui, šviesus margintas šalikas, apsuktas elipse kuo arčiau pečių šonuose, ir kuo arčiau kaklo priekyje ir nugaroje. Šaliką šone galima susegti sage. Taip bus sukurta papildoma horizontali linija pečių srityje.

- laivelio, keturkampio arba apverstos trapecijos formos palaidinės, būtinai su rankovėmis (venkite berankovių palaidinių). Palaidines, švarkus, jei jie šviesūs ar marginti, reiktų rinktis tokius, kurie baigtųsi ne žemiau nei 3-4 cm, ir ne aukščiau nei 5-6 cm virš plačiausios kūno vietos. Jei drabužiai tamsūs ir moteris nėra labai stambi, jie gali būti ilgesni, svarbu, kad jų ilgis nesutaptų su plačiausia klubų vieta;

- A formos sijonai, švelniai krentantys nuo klubų ir šlaunų dalyje, arba šiek tiek siaurėjantys į apačią ir užsibaigiantys žemiau kelių;

- vizualiai liekninantys lygūs vienspalviai audiniai apatinėje kūno dalyje, tamsesnės sijonų, kelnių ar tamprių spalvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)