Naujausią D.EFECT Rudens/Žiemos 15 kolekciją įkvėpė drąsi, veržli, ryškios asmenybės moteris. „Piešdama eskizus nuolatos galvojau apie D.EFECT klientę: ji mėgsta nustebinti, tačiau nėra priklausoma nuo aplinkinių dėmesio. Taip ir gimė idėja suderinti nesuderinamus: sportinės medžiagos buvo panaudotos kokteiliniams rūbams, o permatomas tinklelis atsidūrė ant kasdienai skirtų suknelių. Laisvai krentantys rūbai papildo jos laisvą, nevaržomą asmenybę. Mūsų klientei svarbu, kad stilius atspindėtų asmenybę. Tai stilius, kuris jai atrodo visiškai normalus, tačiau žiūrintiems iš šono jos pasirinkimai neretai gali pasirodyti kiek... savotiški“, - savo mūza tapusią D.EEFECT klientę pristatė kūrėja Eglė Žiemytė.

Ši kolekcija pristato ir E. Žiemytės bendradarbiavimą su vienu žinomiausių lietuvių jaunosios kartos tapytoju Andriumi Zakarausku. Andrius ir Eglė – vaikystės draugai, kurie jau seniai ieškojo galimybės suvienyti savo kūrybines idėjas.

„Mus jungia ne tik vaikystėje žaisti žaidimai, bet ir panašios vertybės, abiem labai svarbi saviraiška. Mano tapyba labai vyriška, joje aiškiai matomi ryškūs potėpiai. Paveiksluose atvaizduojamas menininkas - tai vyras, kuris kuria, ieško, myli, gyvena“, - pasakojo A. Zakarauskas, savo kūrybą jau pristatęs daugelyje pasaulio šalių. Kolaboracijai su D.EFECT menininkas pasirinko darbą iš Lern Malen (Išmokti tapyti) serijos. Ši paveikslų serija ir kuria, ir laužo tapybos taisykles.

Moteris. Ji savimi pasitiki, neieško patvirtinimų, kad elgiasi teisingai. Paklusti taisyklėms niekada nebuvo viena iš jos stipriųjų pusių. Ji aistringai imasi kiekvieno laukiančio darbo. Tiesa, kasdienybėje būna ir netikėtumų: štai praėjusią savaitę ji turėjo pameluoti, kad serga, nes buvo tik pradėjusi skaityti Dostojevskį ir... tiesiog negalėjo sustoti. Savo dienas ji pradeda gurkšnodama žaliuosius kokteilius, tačiau vietoje vakarienės valgo keksiukus – ji neabejoja, kad svarbiausia yra pusiausvyra. Moteris tvirtai įsitikinusi, kad nuoširdus juokas = sportas. Jeigu tik panorės, ji apsivilks kokteilinę suknelę į darbą ir penkis sluoksnius skirtingų rūbų vakare, eidama pasilinksminti. Ji turi ne vieną keistą įprotį, kurių kiti, rodos, niekada nesupras. Nieko tokio. Vienintelė filosofija, kuria ji tiki, yra ta, kurią susikūrė pati: džiaukis ir didžiuokis tuo, kuo esi, tavo asmenybė yra pats geriausias tavo aksesuaras. Juk grožis slypi netobulume.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)