Stilistė ir mados tinklaraščio TryOn.lt autorė Kristina Danilevičė sako, kad dovana pirmiausia turėtų būti praktiška, rašoma pranešime spaudai.

„Juk dovanojame tam, kad pradžiugintume žmogų. Jeigu jis gaus tai, ko jam nereikia arba kas jam nepatinka, kokia bus tokios dovanos prasmė? Visada reikėtų stengtis sužinoti kuo daugiau apie žmogų, kuriam dovanosite: kas jam patinka, kas aktualu, ko jis norėtų. Tai tikrai galėtų būti kažkas susiję su jo pomėgiais. Jei vyras mėgsta žvejoti, tai gali būti kuponas apsipirkti žūklės parduotuvėje, jei mėgsta skaityti – mėgstamo žurnalo prenumerata ar knygyno kuponas.

Na, o jei jau atsitiko taip, kad jokių ryškių pomėgių ar poreikių žmogus neturi arba negalite apie juos sužinoti, visada galite padovanoti geras odines šiltas pirštines, stilingą piniginę ar šiltas kojines. Bet vėlgi, priklauso nuo statuso ir kas jus su tuo žmogumi sieja“, – pasakojo stilistė.

Dar vienas variantas – dovanoti aksesuarus, bet reikėtų gerai žinoti, kas žmogui tinka ir patinka.

„Yra puikių vyriškų aksesuarų – dabar madingos žaismingos varlytės, odinės apyrankės, įvairiausios grandinėlės, pakabukai ant kaklo. Tačiau reikia žiūrėti, ar tai derės prie konkretaus žmogaus stiliaus, ar jis norės tuo puoštis. Gana gera ir universali išeitis gali pasirodyti laikrodis, tačia reikėtų būtinai sužinoti, ar žmogus nėra prietaringas. Nes kai kurie žmonės tiki, kad dovanų gavęs laikrodį, susipyksi su jo dovanotoju. Todėl tokia dovana jam gali pasirodyti visiškai nepriimtina“, – patarimais dalijosi K. Danilevičė.

Tuo tarpu prekybininkai sako, kad vyrams Kalėdų proga dovanoti populiaru įvairius šiltus dalykus – šlepetes, chalatus, pirštines, šalikus, kojines. Įdomesnių dovanų stipriajai lyčiai ieškoma aksesuarų, sporto, žvejybos ir medžioklės, taktinės, militaristinio stiliaus aprangos bei reikmenų parduotuvėse.

„Didelį pagyvėjimą šiuo metu jaučia pas mus įsikūrusi sporto reikmenų išparduotuvė, kur galima už gerą kainą nupirkti labai solidžią dovaną – nuo sportinio krepšio iki rimto sportinio dviračio. Žvejybos reikmenų parduotuvėse labai populiarūs dovanų kuponai, nes vyrų antrosios pusės dažniausiai tos įrangos neišmano taip gerai, todėl palieka patiems vyrams nuspręsti, ką geriausia įsigyti.

Armijos stiliaus parduotuvėse populiari apranga ir įvairios stovyklavimo priemonės, taip pat patriotinio stiliaus drabužiai, pavyzdžiui, marškinėliai su Vyčiu. Įdomu, kad yra nemažai žmonių, kurie užkietėjusiems automanams nori Kalėdų proga padovanoti dovanų kuponą automobilių prekėms“, – pasakojo Kaune įsikūrusio prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)