Prieš metus į mados pasaulį su trenksmu grįžo griežtos linijos ir tikslūs siluetai: mados kūrėjai ėmė vis labiau pabrėžti taliją, klubus ir pečius. Šiais metais dizaineriai noriai akcentuoja tik pečius – jiems skiriama daugiausiai dėmesio. Tai visai nereiškia, jog mados kūrėjai siūlo minkštų formų, sportiškus ir moteriškus pečių linijas. Jos pačios įvairiausios ir būtent nuo jų priklauso visas suknelės ar švarko siluetas.

Pavyzdžiui, mados namų „Lanvin“ naujausia kolekcija skirta praktiškai vien pečių linijai. Jie sukurti kaip atskira ansamblio detalė, pratęsianti natūralią pečių liniją ir tuo pačiu taliją paverčianti lieknesne, o klubus – išraiškingesnius.

Dizaineris Alexanderis Wangas pasirinko gana sportišką XX amžiaus 9-ąjį dešimtmetį: tai reiškia, jog dizaineris siūlo nuleistus pečius, tačiau nors ir nukritę, petukai vis tiek masyvūs, suteikiantys siluetui svorio.

„Celine“ mados namai siūlo klasikinius suknelių ir švarkelių modelius su įsiūtais petukais. Jie pečius akcentuoja taip ryškiai, jog net nekyla abejonių, jog tokios linijos nėra natūralios – ko mados kūrėjai, aišku, ir siekia.

„Paco Rabanne“ siūlomas suknelės modelis primena ateivės iš kitos planetos aprangą, o jos pečiai – kosminių aparatų dalis.

„Balenciaga“ siūlomi pečiai žymiai moteriškesni, geometrinės formos švelnesnės, nėra jokių bereikalingų detalių. Pečiai, galima teigti, kvadratiniai – sukuriamas įvaizdis, tarsi viršutiniai drabužiai laikosi ne ant moters pečių, o tarsi kabo ore vien dėl audinio struktūros ypatumų.

Mados kūrėja Miuccia Prada naujausioje savo kolekcijoje prisimena numylėtąjį XX amžiaus 6-ąjį dešimtmetį ir tuo metu ant podiumų karaliavusius truputį gremėzdiškus, masyvius petukus.

Siuvimo meną įvaldę profesionalai pripažįsta – pečiai vienas sudėtingiausių kostiumo elementų. Juos siuvant labai lengva suklysti. Vienas vienintelis netikslus milimetras – ir viskas rūbas bus sugadintas: siluetas, forma, linijos.

Tačiau tikrieji mados kūrėjai pasirengę iš visų jėgų siekti paties geriausio rezultato ir nušluostyti nosis vadinamajai greitajai madai, kuriai iki tokios precizikos labai toli.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)