Pirmą kartą šio konkurso istorijoje aukščiausią – platininį – apdovanojimą laimėjo Lietuvos atstovė – Anastasia Krupovich (grožio salonas KIRPIMO MEISTRAI). Komisija vienbalsiai jai skyrė aukščiausius balus – Anastasios modelis iš gausybės kitų šukuosenų išsiskyrė savo neįprasta forma, įmantriu dažymu ir itin sudėtinga atlikimo technika.

Jau ruošdama modelį prieš finalinį pasirodymą Lietuvos komanda sulaukė daugybės susižavėjimo žvilgsnių, klausimų ir net išankstinių sveikinimų iš kitų dalyvių. Nors ir nujausdama, kad gali laimėti prizinę vietą, Anastasia neslepia, kad išgirdus savo pavardę pačioje konkurso pabaigoje, kai apdovanojimus jau buvo atsiėmę bronzinės, sidabrinės ir auksinės vietos laimėtojai, jai iš po kojų ėmė slysti žemė.

„Dar ir dabar nelabai suvokiu, koks tai didelis pasiekimas, ką jau kalbėti apie tą vakarą. Sulaukiu daugybės sveikinimų iš kolegų, klientų, pažįstamų, todėl džiaugsmas dvigubas“, – sako jaunoji kūrėja.


Wella Trendvision yra vienas svarbiausių plaukų stilistų bendruomenės renginių, į kurį suvažiuoja geriausi kirpimo talentai, įveikę atrankas savo šalyse. Anastasia Krupovich į finalą pateko laimėjusi Baltijos šalių atrankiniame konkurse Rygoje. Finale Berlyne dėl jaunojo talento titulo varžėsi 35 šukuosenų kūrėjai iš įvairiausių šalių – nuo kaimyninės Lenkijos iki tolimosios Australijos, Japonijos, JAV.

KIRPIMO MEISTRŲ komanda į Wella Trendvision finalą patenka jau antrą kartą. Praeitais metais iškovoję pirmąją vietą Baltijos šalių etape, grožio salono KIRPIMO MEISTRAI stilistė Kristina Gerulaitytė-Greičė kartu su vyriausiu stilistu ir Meno vadovu Martynu Stamkausku dalyvavo konkurso finale Monake.

„Iš tiesų šis laimėjimas kirpėjų pasaulyje reiškia maždaug tą patį, kaip Oskaras aktoriui ar Kanų liūtų apdovanojimas reklamos kūrėjui. Mes labai džiaugiamės Anastasios kūrybiškumu, jau pernai Baltijos šalių konkurse ji užėmė antrą vietą, o šiais metais, matydamas jos darbą, net sakiau, jog jeigu nelaimėsime pirmosios vietos, vadinasi, pralaimėsime. Puikus jausmas, kai galime varžytis su geriausiais iš geriausių pasaulyje. Ir laimėti,“ – šypsosi Martynas. Jis padėjo Anastasijai įgyvendinti jos kūrybinį sumanymą, kartu važiavo į konkursus.

Kaip jai kilo idėja sukurti vieniems kepurę, kitiems ežį primenančią šukuoseną?

„Pirmiausia sugalvojau, kad būtų netikėta, jei minkštą, dinamišką plaukų faktūrą sugretinčiau su aštriomis ir statiškomis šukuosenos formomis. Tada reikėjo surasti tinkamas medžiagas idėjos įgyvendinimui. Čia man ne pirmą kartą pasitarnauja statybinių medžiagų parduotuvė, – juokiasi Anastasia. – Taigi šukuosenai formuoti buvo naudojamas sienų armavimo tinklas ir nėrimo vąšelis. O kol įgavo tokį vaizdą, kokį matote dabar, prireikė gal aštuonių bandymų – konkursui pradėjau ruoštis dar vasarą.“

Įvaizdžio kūrimas jaunai meistrei – mylimiausia jos darbo sritis. Ji ne tik kūrė modelio šukuoseną, bet ir pati sumodeliavo bei pasiuvo suknelę ir pasirūpino makiažu.

Tiems, kas norėtų pasipuošti šukuosena, nuskynusia pasaulinio konkurso laurus, reikės apsiginkluoti kantrybe: šukuosenos formavimas užtrunka 3 valandas, prie jos dirba 2 žmonės. Smulkios kilpelės išgaunamos plaukus uždengiant tinklu, pro kurio skylutes su vąšeliu traukiama po vieną ploną plaukų sruogelę. Tiesa, prieš tai plaukai dar 4 valandas dažomi, išgaunant viena į kitą pereinančias tris spalvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)