– Esate buvusi čiuožėja, nacionalinė čempionė. Kaip į jūsų gyvenimą atėjo mada, bikiniai?

– Dailiojo čiuožimo suknelės dažniausiai yra iš laikros, šifono. Kelias dailiojo čiuožimo sukneles man pasiuvo mama, todėl medžiagos, skirtos bikiniams gaminti, man jau buvo pažįstamos. Be to, merginos visada domisi drabužių audinių sudėtimi, išmano medžiagas, turi mėgstamiausių.

Dažniausiai iš kelionių, kaip lauktuves sau, parsiveždavau ne smulkmenų, puodelių, magnetukų arba kitų suvenyrų, o būtent maudymosi kostiumėlį, bikinį. Lietuvoje tiesiog nerasdavau, ko noriu.

– Kokių pageidavimų iš moterų lūpų išgirstate dažniausiai?

– Moterys nori, kad maudymosi drabužis būtų ne tik gražus, bet ir praktiškas, patogus. Kiekviena dailiosios lyties atstovė yra įsikalbėjusi sau netobulumus. Jos žiūri į save ir joms vis kas nors nepatinka – tai pečiai, tai klubai... Tačiau galiu pasakyti, kad visų moterų figūros yra gražios, o smulkios maudymosi aprangos detalės gali padėti sukurti tobulą įvaizdį. Ir tai nebūtinai pasiuvimas. Skirtumą gali lemti surišimas, dydis. Moterys pačios geriausiai žino, ką nori paslėpti ar pabrėžti, tačiau dauguma aplinkinių tų tariamų trūkumų nepastebi.

– Galbūt yra moteris, kurią aprengti savo kurtu bikiniu svajojate jau seniai?

– Yra daugybė gražių moterų. Man net sunku išsirinkti. Nekalbu vien apie modelius, man įdomios sportininkių, supermamų, verslininkių, veiklių moterų asmenybės.

Rūta Gajauskaitė-Krūmienė


– Ką reiškia jūsų prekių ženklo pavadinimas „Vayu“?

– „Vayu“ išvertus iš sanskrito kalbos reiškia vėją. Kitos reikšmės – kitoks, išskirtinis. Man šis žodis puikiai apibūdina nuotaiką ir emocijas, kurias noriu perteikti bikiniais: karšta saulė, laukinis paplūdimys, stiprus vėjas.

– Ką išmokti kuriant bikinį buvo įdomiausia ar sunkiausia?

– Buvo sunku surasti tinkamą lekalą – kad kelnaitės būtų tikrai gerai ir patogiai iškirptos, nevulgarios, kur turi būti specialūs paraukimai, kad būtų gražiai parodyta sėdmenų forma.

Bet į rinką nerti nebijojau, jau išmėginau labai daug veiklų – čiuožimą, modelio darbą, tapybą. Esu linkusi į meną. Visus savo kurtus maudymosi kostiumėlius dėvėjau pati. Tačiau būna ir taip, kad idėjų turiu daug, o pasiuvusi ir apsivilkusi matau, jog kažkas ne taip, netinka, reikia pergalvoti iš naujo.

– Jūsų kurtus bikinius puošia kutai, nėriniai. Būtent nėrinius patikėtoje mamai.

– Ji labai noriai įsitraukė į bikinių kūrybą, nereikėjo įkalbinėti. Mama mėgsta megzti, jos rankos – stebuklingos. Kartu sugalvojome patį pirmąjį nėrinį, ji numezgė, prisidėjo kuriant kitus, išmokė mane rašto. Mano mama Giedrė yra gydytoja ir sako, kad jai mezgimas itin artimas – nekantrauja grįžti namo iš darbo ir megzti bikinius. Prie nėrinių prisidėjo ir mano močiutė Rūta. Kai atsirado paklausa, nebesuspėjome, prie mūsų prisijungė komanda.

– Ar sekate pasaulines maudymosi aprangos tendencijas, o galbūt pasikliaujate savo mados jausmu?

– Seku, nors faktas, kad dviračio neišrasiu. Pasaulines tendencijas diktuoja dideli prekių ženklai, tačiau man jie – ne prie širdies. Dauguma moterų norėtų unikalaus ir išskirtinio drabužio, o ne tokio, kurį turi tūkstančiai. Tokiu atveju maudymosi kostiumėlis suvokiamas kaip reklama – ant jo ryškiai matomas gamintojo ženklas, logotipas. Visi žinos, kur jį gavai. Nebelieka paslapties, originalumo.

Visi mano kurti bikiniai su nertais krašteliais yra unikalūs. Kiekvieną kartą naudojama vis kita spalva, todėl sutikti paplūdimyje merginos su visiškai tokiu pačiu bikiniu neįmanoma.

Vasarą laiką labiausiai mėgstu leisti gamtoje. Ilsiuosi ir prie Baltijos jūros. Ten stebiu visas tendencijas gyvai – kas populiaru, ką renkasi moterys. Jau praėjusios vasaros gale labai apsidžiaugdavau prie jūros išvydusi moterį arba merginą, vilkinčią mano kurtą bikinį. Tikiuosi, šią vasarą pavyks pamatyti daugiau.

– Į ką derėtų atkreipti dėmesį renkantis bikinį?

– Pirmiausia, kad moteris jaustųsi esanti tikra amazonė. Svarbiausia – pasitikėti savimi, būti drąsiai. Tada bus paprasčiau išsirinkti maudymosi kostiumėlį, nes moteris papuoš kostiumėlį, o ne jis ją. Antras svarbus dalykas – privalu išsirinkti savo dydžio drabužį. Ne didesnį, ne mažesnį, o tinkamą idealiai.
Nemanau, kad verta sekti tendencijas, nes dalis jų tiesiog netinka tam tikrų tipų figūroms. Vienai merginai tinka vienoks bikinis, o vilkimas kitos jis gali atrodyti visiškai kitaip. Madingi daiktai nebūtinai tinka visiems.

– Kokį maudymosi kostiumėlį pati rinksitės šią vasarą?

– Žinoma, kažką iš savo kūrybos. Visada linkstu prie natūralių spalvų gamos, rudos ir jos atspalvių. Pasirinkus šią paletę galima nebijoti prašauti pro šalį arba neatitikti mados tendencijų – gamtoje randami atspalviai (žalsvai rudas, samanų) visada yra madingi. Prie bikinio jau daugybę metų nešioju gintarinį kaklo pakabutį. Šis lietuviškas akmuo leidžia sukurti idealų paplūdimio įvaizdį. Girdėjau, kad nešiojamas ant kaklo jis net teigiamai veikia skydliaukę.

– Koks dabar jūsų santykis su tapyba (2013 m. R.Gajauskaitė pristatė pirmą tapybos parodą „Ne.Paprasta“)? Ar jai lieka laiko?

– Kai ko nors labai nori, laiko atrandi, o kai nenori, gali susigalvoti daugybę priežasčių. Tačiau dabar esu susitelkusi į maudymosi kostiumėlius, kartais tapau, bet retai.