1. Palikite gerą įspūdį. Kad ir kaip būtų gaila, ši tiesa yra aukso vertės. Todėl kai jūsų laukia pirmasis pasimatymas, pokalbis dėl darbo ar susitikimas su nepažįstamu žmogumi, pasistenkite palikti teigiamas emocijas keliantį įspūdį – pasirūpinkite tvarkinga apranga, maloniu kūno kvapu. Apgalvokite, apie ką kalbėsite. Jei įmanoma, pasiruoškite tam tikras temas.

2. Kvepinkite tas vietas, kurios trokšta bučinių. Žavingoji koketė Coco Chanel, kurios vardo kvepalų yra net kelios rūšys, sakė, jog mėgstamu kvapu reikia kvepinti tas vietas, į kurias norėtumėte būti pabučiuotos. Tad jei geidžiate bučinio į kaklą – kvepinkite būtent jį.

3. Rinkitės ilgaamžius drabužius. Ne kartą gražioji Coco Chanel yra minėjusi, kad jai itin svarbu drabužių praktiškumas ir ilgaamžiškumas. Todėl jei norite supanašėti su stilingąja prancūzaite, tai padaryti galite pirkdamos tik aukštos kokybės drabužius.

4. Jauskite saiką visais gyvenimo atvejais. Kiekviena moteris, kuri visada nori atrodyti elegantiškai, turi paisyti stiliaus taisyklių ir gerai apgalvoti, kur eina ir ką ketina veikti. Darbo vietoje galioja vienos stiliaus taisyklės, pasimatymui – kitos.

5. Turėkite spintoje juodą mažą suknelę. Šis mados fenomenas pasaulį išvydo 1926 m. Kaip pati Coco Chanel yra sakiusi, ją privalo turėti visos, norinčios atrodyti elegantiškai ir ypatingai. Ši suknelė yra nepamainoma einant ir į vakarėlius, ir į darbą, ir į susitikimus – tereikia tinkamai priderinti papuošalus ir aksesuarus.

6. Būtinai dėvėkite kelnes. Tuo metu, kai visos moterys savo figūra didžiuodavosi įsispraudusios į korsetus, Coco Chanel metė iššūkį ir ėmė dėvėti kelnes! Nors už tokį poelgį dizainerė buvo stipriai kritikuojama, po kiek laiko daugelis moterų neatsispyrė pagundai ir pačios ėmė puoštis įvairaus modelio kelnėmis.

7. Pamėkite aksesuarus. Žavingoji Coco Chanel ne kartą yra sakiusi, kad net ir patį prasčiausią drabužį papuoš stilingi, ryškūs ir masyvūs aksesuarai. Jie gali tapti pačiu svarbiausiu akcentu. Todėl nebijokite eksperimentuoti, nesibaiminkite ryškių spalvų, puoškitės ir atrodykite įspūdingai.

8. Derinkite juodos ir baltos spalvos drabužius. Coco Chanel negalėjo atsispirti šioms spalvoms. Nors daugeliui jos atrodo gana nuobodžiai, žavingoji Coco sugebėdavo jas derinti itin stilingai. Klasika laikomos dvi kontrastinės spalvos puikiai dera tarpusavyje ir suteikia įspūdingą efektą.

9. Nepamirškite pasikvėpinti. „Moteris, kuri nesikvėpina – neturi ateities“, – pasakė Coco Chanel ir purkštelėjos savo mėgstamais kvepalais. Gaiviai ir maloniai kvepėti turėtų kiekviena dama. O dar svarbiau – verta turėti net kelių rūšių kvepalus – vienus dienai, kitus – vakarui, trečius – pasimatymui ir pan. Kvapas identifikuoja ir atskiria moterį iš kitų.

10. Pasipuoškite perlais – nenusivilsite. Jei norite būti panaši į stiliaus ikoną Coco Chanel, nepamirškite savo laibo kaklo papuošti perlais. Kelios eilės sunertų perlinių karolių ant stilingos suknelės ar marinistinio stiliaus palaidinės – labai stilingas ir iš mados neišeinantis pasirinkimas.

Auksinės Coco Chanel mintys

1. Jei gimei be sparnų, tai bent jau netrukdyk jiems augti.
2. Jei jus savo grožiu sužavėjo kokia nors moteris, tačiau jūs negalite prisiminti kaip ji buvo apsirengusi, vadinasi, ji buvo apsirengusi idealiai.
3. Savęs priežiūra turi prasidėti nuo širdies, kitu atveju – jokia kosmetika nepadės.
4. Kuo blogiau klostosi merginai reikalai, tuo geriau ji privalo atrodyti.
5. Jei mergina nesidažo, ji yra per geros nuomonės apie save.
6. Moteris rūpinasi savo ateitimi, kol neišteka. Vyras nesirūpina ateitimi, kol neveda.
7. Jei norite turėti tai, ko niekada neturėjote, jums teks daryti tai, ko niekada nedarėte.
8. Grožis reikalingas mums, moterims, kad mus mylėtų vyrai, o kvailumas – kad mes, moterys, mylėtume vyrus.
9. Viskas mūsų rankose, todėl jų nuleisti nevalia.
10. Moteris gali būti per daug apsirengusi, bet ji niekada nebus per daug stilinga. Stilius gimsta ne iš drabužių, stilius gimsta iš požiūrio.

Daugiau straipsnių ieškokite naujame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje.