Vienas iš klubo vystytojų ir narių Deividas Maconka sako, kad „Barzdų klubo“ atsiradimas buvo tik laiko klausimas. Vakaruose tokios bendruomenės gyvuoja jau daugelį metų. Prieš penkerius metus ji pagaliau atsirado ir Lietuvoje.

„Į mūsų klubą susirinko jauni barzdočiai, kurie tebeturi avantiūristo gyslelę. Iš pradžių buvome tik kelių draugų grupė, tačiau su interneto pagalba greitai viskas išaugo į didelę grupę su šimtais barzdotų vyrų“, – teigia pašnekovas.

Priklausyti bendruomenei – ne tik šlovė ir pripažinimas

Anot D. Maconkos, klubo pradžioje visi veržėsi į klubą dėl šlovės bei pripažinimo. Tačiau su laiku išsigrynino klubo vertybės bei tikslai. Šiandien klubo misija yra vienyti vyrus bei skleisti žinią apie vyriškumą.

„Siekiame, kad klubo nariai suprastų, kokią atsakomybę nešame savo vėliavoje. Pastebime, kad modernioje visuomenėje vyriškumas yra kiek primirštas klausimas. Todėl klubo vyrai dažnai kelia į viešumą klausimus apie vyriškumą, rengia įvairias diskusijas,“, – pasakoja D. Maconka.

Jis įsitikinęs, kad retas berniukas gyvenime buvo mokomas, kaip turi elgtis ir atrodyti tikras vyras. D. Maconkos teigimu, į vyriškumo sąvoką telpa gerokai daugiau nei rūpinimasis savimi ar šeima.

„Mano manymu, ne pinigai, socialinis statusas ar pareigos darbe tave padaro vyru. Juo tampi dėl gerokai svarbesnių dalykų. Viskas prasideda nuo pagarbos tėvams. Juk kaip gali būti vyru, jei nesi dėkingas už tau suteiktą gyvybę – pačią brangiausią dovaną, kokią esi gavęs“, – svarsto D. Maconka.

Barzdočiai – ir santechnikai, ir architektai

„Barzdų klubo“ narys skaičiuoja, kad jų bendruomenė šiuo metu vienija apie 300 įvairių profesijų, išsilavinimo bei įsitikinimų vyrų.

„Mūsų barzdočių klubui priklauso labai įvairūs žmonės: žurnalistai, informacinių technologijų specialistai, santechnikai, architektai ir bedarbiai. Tačiau šiame klube visiškai nėra svarbu, kuo tu užsiimi gyvenime, svarbu, kad tu esi čia“, – sako D. Maconka.

Penktus metus skaičiuojantis klubas jau turi ir savo tradicijų. Kaip vieną svarbiausių D. Maconka įvardina iniciatyvą „Barzdotas lapkritis”, kurios metu vyrai skatinami visą mėnesį nesiskusti barzdų ir tokiu būdu atkreipti dėmesį į prostatos vėžio problematiką.

Šiemet šią iniciatyvą vainikuos lapkričio 24 d. vyksiantis „Barzdočių turnyras“ klube „Apollo boulingas“. Jo metu barzdočiai ne tik linksminsis, bet taip pat diskutuos apie vyrų sveikatos problemas su Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugija.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie prasmingos veiklos ir palaikome idėją, kad bendruomenės – tai ne vien asmenų, kuriems smagu kartu leisti laiką, grupė. Ją turi vienyti bendros vertybės, įsitikinimai ir požiūriai. Tik tada kartu leidžiamas laikas bus prasmingas“, – teigia barzdočių draugų boulingo direktorius Alvydas Donėla.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)