„Ši kolekcija - tai bandymas moderniomis šiuolaikinėmis priemonėmis įgyvendinti savo požiūrį. Katalikų bažnyčios tikintieji turi aukojimo ritualą, siekiantį net pagonybės laikus. Tai – votas. Kūno dalys - rankos, kojos, ausys ar širdys, pagamintos iš aukso ar sidabro, būdavo aukojamos bažnyčiai, meldžiant sveikatos, meilės ar laimės. Tai tapo istoriniu paveldu paremtu motyvu, kuriant naujos kolekcijos koncepciją“, - sako D. Urbonavičiūtė.

Neatsiejama kolekcijos dalis - originalūs „Ulos“ juvelyrų papuošalai. Įdomu tai, jog žmogaus organus primenančios jų formos bei motyvai meistriškai atkartoja dizainerės sukurtų rūbų detales.

Pastaruoju metu ekstravagantiškosios D. Urbonavičiūtės darbai sulaukia ypatingo dėmesio. Paklausta, kame slypi jos populiarumo ir kūrybinės sėkmės raktas, ji, ilgai nesvarsčiusi, pamini demokratiškumą.

„Mano kuriama mada pabrėžtinai demokratiška, nesusaistyta įvairiais stereotipais, griežtais kanonais. Tai drabužiai, pritaikyti ir dienai, ir vakarui, ir ypatingoms progoms. Pats stilius - lengvai pritaikomas, jame rasite ir sportinio, ir klasikinio stiliaus elementų - visko po truputį. Svarbiausia, kad būtų patogu kūnui ir gražu akiai“, - teigia dizainerė, kūrybinio įkvėpimo, kai jo pritrūksta, ieškanti svečiose šalyse arba prie jūros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją