Šiame renginyje pirmąsias savo kolekcijas pristatė Egidijus Sidaras, Egidijus Rainys, Lina Kriaučeliūnaitė, Indrė Budreckytė, Laura Kaminskaitė-Dalydėnienė, Vėjūnė Sudarytė, RemigijusUzdras, Audronė Indreliūnaitė ir kt.

Jau seniai šioje mokykloje būsimieji mados diktatoriai pradėjo ruošti savąją mados šventę, tačiau prieš devynerius metus ji dar neturėjo vardo. Tada kažkam dingtelėjo mintis – jei šou yra nekonkursinis, tai jis skirtas apkalbėti naujausias, įdomiausias, ekstravagantiškiausias mados idėjas. Šventė Linos Kriaučeliūnaitės ir Egidijaus Sidaro iniciatyva buvo pakrikštyta „Apkalbų“ vardu.

„Apkalbos“ sparčiau nei bet koks virusas skverbiasi į Kauno visuomenės gyvenimą. Gimęs bevardžiu, kameriniu, kūrybiniu pasipuikavimu prieš kolegas, studentiškos mados šou prieš aštuonerius metus gavo vardą, prieš ketverius metus išėjo už kolegijos sienų ir ėmė keliauti per miesto klubus.

Pagrindiniai šio renginio tikslai – padovanoti Kauno gyventojams ir miesto svečiams spalvingą mados šventę, populiarinti mados kultūrą, skatinti jaunus, gabius ir talntingus dizainerius kurti, atsiskleisti, padėti jiems surasti nišas tolesnei veiklai, populiarinti originalią vinetinių kūrinių madą Lietuvoje, ugdyti stilingą visuomenę.

Šventėje dalyvavo jau žinomi dizaineriai Kristina Kruopienytė, Rūta ir Birutė Kaupaitės, Jurgita Stakauskaitė, Egidijus Rainys, Modestas Navickas, Paukštytė Diana, savo kolekcijas rodė “South Carelia Polytechnic” studentai bei visa eilė būsimų mados žvaigždžių iš Lietuvos: Živilė Morkevičiūtė, Marija Karpickaja, Renata Namovič, Ieva Sedova, Laura Didžiokienė, Jolanta Rimdeikaitė, Iveta Andrijaitytė, Jurgita Zokaitytė, Agne Stukaitė, Danguolė Angliniškytė, Kristina Narbutaitė, Renata Rimaitienė, Vaida Januškevičiūtė, Toma Jankauskaitė, Rita Radavičiūtė, Ina Grigaliūnaitė, Aušra Bogušaitė.

AGNĖ STUKAITĖ - „PAIŠDYKAUKIM“

Įtemptas ritmas, nuolatinis skubėjimas, pikti ir paniurę žmonės tapo mūsų kasdieniniais palydovais... Mes nebevaikštom basomis ir nebepučiam muilo burbulų, mes kalbam rimtom temom ir rengiames tamsiais drabužiais... O gal pabūkim šiek tiek vaikiški ir tiesiog paišdykaukim?

INA GRIGALIŪNAITĖ, AUŠRA BOGUŠAITĖ – ”NOBODY“

Nejaugi tau reikia auksu tviskančio kiauto?! Pažvelk į pasaulį kitaip, nesistenk būti kažkuo kitu, būk savimi! Kolekcijoje vyrauja praeities dvasia, šilkas, nėriniai, mezginiai įrodantys asmenybės turtingumą. Ir tu gali būti tarp jų...

IVETA ANDRIJAITYTĖ – „DRUGYS“

Atskridęs iš žaliosios pievos drugys nutūpė ir pažėrė gausybę spalvų, formų ir linijų...jomis nudažyti audiniai žaidžia kontrastais, netikėtu dekoru. Spalvingi rūbai yra nesudėtingų kirpimų, paprastų siluetų. Jaunatviška kolekcija skirta išdykusiai svajoklei.

IEVA SEDOVA - „Šerkšnas“

Tai kitoks žvilgsnis į apsiniaukusią žiemos dieną. Niūrūs medžiai plikomis šakomis – irgi gali atrodyti melancholiškai romantiški. Kolekcijai sukurti naudotas linas, natūrali oda, dirbtinis kailis. Pilkai melsvi bei rudi tonai, derinti su juoda spalva, atspindi ilgos žiemos nuotaiką, o švelnaus blizgesio aksesuarai subtiliai puošia romantišką moterį.

RENATA NAIMOVIČ - “PELĖDA”

Paslaptingumą, drąsą ir pabrėžtą moteriškumą atspindi autorinė kolekcija "PELĖDA". Ji buvo graži, bet žmonių vengiama, iš blizgančių plunksnų, bet viena. Jos akys spindėjo kaip žvaigždės, tačiau jose nebuvo nei šilumos, nei ramumo. Ji skuba gyventi, palikdama sudaužytas širdis ir vydama svajones. Jos žavesio paslaptis – tai ne tik apranga, bet ir intelektualus išmanymas nuslėpti tai, ką slepia savyje kiekvienas, susiduriantis su ja.

DANGUOLĖ AGLINIŠKYTĖ – „KOKETIŠKA ELEGANCIJA“

Šia kolekcija atskleidžiamas seksualumas, moteriškumas, pabrėžiama ir išryškinama graži moters figūra. Juoda, tamsiai mėlyna, tamsiai raudona, auksinė ir sidabro spalvos - tai elegancija ir klasika, be kurių gyventi neįmanoma.

DIANA PAUKŠTYTĖ – „MIPARTI”

Tai autorinė, kūrybinė kolekcija. Pagrindinis akcentas - asimetriškas kostiumas, sudėtingas kirpimas, netikėtų formų ir faktūrų deriniai, juodai balta grafika, žaidžianti savo detalėmis ir faktūrų kompozicija. Visa tai suteikia drabužiui destruktyvumo ir erdvinės formos charakterį.

JOLANTA RIMDEIKAITĖ – „TOLI“

Kolekcijos autorė kviečia pabėgti nuo realybės, kur tiek daug pilkumos. Žiūrėdamas į drąsius spalvų kontrastus, tarsi atsiduri egzotiškoje šalyje.

JURGITA ZOKAITYTĖ – „AŠ IR MANO TĖTIS“

„Tėti, tėti, kaip gera į tave žiūrėti.“ Su didžiausia pagarba nuostabiems tėčiams, kurie visada ir visur kartu. Su tėčiu smagu, su tėčiu ramu, su tėčiu niekad nebaisu. Linksma ir spalvota kolekcija vaikams bei jų tėveliams.

KRISTINA NARBUTAITĖ – “AUKSINĖ NAKTIS“

Tai moteris mįslė, sutverta jaudinti ir intriguoti. Juodas ir auksinis audiniai teikia kolekcijai paslaptingumo, bet kartu ir elegancijos, be kurios moteris neapsieitu.

LAURA DIDŽIOKIENĖ ir GIEDRĖ VELYKYTĖ – “ŽALIA RŪTA”

Tai šių dienų lietuvaitė, kuri nepamiršo savo meniškos prigimties, Kolekcijoje naudoti audinio motyvai iš senų lietuviškų audinio raštų. Tačiau DABAR audinys šiuolaikiškas, specialiai šiai kolekcijai kurtas, ir skaitmeniniu budu perkeltas ant audinio, o išlikę motyvai tokie pat ryškūs, ekspresyvūs.

BIRUTĖ ir RŪTA KAUPAITĖS – “ŠAŠKĖS. PASKUTINIS ĖJIMAS”

Šaškės - tai menas, šaškės - tai sportas, šaškės - tai mokslas. Kolekcija, kurios žaidimo laukas yra lenta, suskirstyta į 24 kvadratus. Pusė kvadratų nuspalvinti juoda spalva, o kita pusė - balta. Kai paprasta šaškė pasiekia paskutinę nuo savo žaidimo lentos eilę, ji tampa karaliene.

MODESTAS NAVICKAS – „Intymumas“

Švelnu, trapu, lengva, slidu: visa tai, kas charakterizuoja moters paslaptingumą. Kiekvienoje klostėje ir siūlo kilpoje dizaineris bando užmegzti šią mįslę. Pasakyti, bet ne viską atskleisti – tai svarbiausia, kalbant apie grožį.

MARIJA KARPICKAJA – „ETNOS”

Tai etninę stilistiką perteikianti spalvinga, asimetriška drabužių kolekcija. Rytų stilistikos motyvai – siuvinėtos gėlės, audinio spalviniai ir grafiniai sprendimai akcentuoja atskirą modelį ir tuo pačiu metu apibendrina drabužius į vientisą kolekcijos kompoziciją. Kostiumai skirti dinamiškiems individualistams, drąsiai svajojantiems ir einantiems į priekį.

RENATA RIMAITIENĖ – „RENESANSO BLYKSNIS“

Kolekcijoje siekiama naujai atskleisti renesanso dvasią. Būdinga: plastiškos formos su dekoratyvinėm detalėm, ažūriniai nėriniai iš viskozės siūlų, išsiuvinėti karoliukais, kurie derinami kartu su puošniais aksesuarais. Spalvinė modelių gama: juoda, raudona ir aukso. Tačiau ši kolekcija lyg permaininga mados išdaiga šiuolaikiniame gyvenime.

RITA RADAVIČIŪTĖ – „ŽAIDIMAS“

Tai avangardinė kolekcija, kurioje žaidžiama netradicinėmis priemonėmis (pjuvenomis, sąvaržėlėmis). Pagrindinė kolekcijos mintis - sugretinti medį ir metalą.

JURGITA STAKAUSKAITĖ – „RRRRRR...“

Tai linksma, spalvinga kolekcija pašėlusiam stipriosios lyties atstovui - šilkinė staigmena, kuri slepiasi po viršutiniu apdaru ir glūdi arčiausiai kūno. Kolekcijos įgyvendinimui dizainerė rinkosi natūralų šilką. Jos bendrą įvaizdį padės įgyvendinti grožio salono „Andrė“ stilistai.

TOMA JANKAUSKAITĖ – „ROMANTIŠKAS ŠĖLSMAS“

Ši kolekcija – tai ryškus romantikos dvelksmas skirtas svajingai asmenybei, kuri nenori ištirpti pilkoje miesto minioje. Su šiais drabužiais ji bus visur pastebėta ir įvertinta. Švelnumo ir išskirtinumo šiai kolekcijai suteikia įvairūs kaspinėliai, karoliai ir gėlės – amžini romantikos atstovai.

VAIDA JANUŠKEVIČIŪTĖ – „ŽIEDAI“

Tai penkios mažos juodos suknytės, kuriomis vilkėdama mergina nesijaučia suvaržyta ar nuobodi. Šios suknelės - žiedai, kurie padeda merginai pasijusti romantiška ir žavia. Su jomis - ji ir yra tas žiedas, kuris kvepia, vilioja, svaigina...

ŽIVILĖ MORKEVIČIŪTĖ – „RYTŲ AVANGARDAS“

Rytietiškas tradicijas laužo moderni kimono transformacija, kuri susilieja su netikėtomis formonis, japonų teatro elementais, kaligrafija ir sudėtingiausiu „Kanji“ šriftu. Vyrauja simetriškos detalės, ryškios spalvos ir šiuolaikiškumas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją