Konkurso finale buvo pristatyta 14 kolekcijų, kurias sudarė daugiau kaip 100 modelių - tai Vilniaus Dailės Akademijos, Vilniaus Kolegijos, Kauno Kolegijos, Vilniaus Dizaino Kolegijos, Lodzės Dailės Akademijos studentų darbai.

Komisija, kuriai vadovavo “Utenos Trikotažo” gen. direktorė Regina Sajienė, išrinko nugalėtojus.

Konkurso laureate tapo “Vilniaus Kolegijos” studentė Diana Paukštytė su kolekcija MIPARTI. Antroji vieta teko Vilniaus Dizaino Kolegijos studentei Miglei Kačerauskaitei, kolekcija JOS, trečioji vieta - “Vilniaus Kolegijos” auklėtinei Marijai Karpickajai už kolekciją ETNOS. Paguodos prizą konkurso komisija skyrė Vilniaus Dizaino Kolegijos studentei Evelinai Puzelevičiūtei, pristačiusiai kolekciją ŠIUPININĖ.

Eva Baliul - Vilniaus Dailės Akademijos II kurso studentė – pristatė kolekciją jauniems vyrams “Tiesiog Dendy”. Tai universali, neperkrauta detalėmis kolekcija, kurios stilistika paremta britų berniukų mokyklinių uniformų pavyzdžiais.

Rita Dambrauskaitė, pernai baigusi Vilniaus Kolegijos Aprangos dizaino specialybę, šiuo metu rašanti apie madą viename laikraštyje, pademonstravo kolekciją “Net-A-Porter”. Kolekcijoje autorė naudoja skirtingos faktūros ir struktūros audinius, išpūstas dekoratyvias formas šalia paprastų, žaismingas detales ir įvairių stilių elementus, taip siekdama teatrališko efekto ir panaikinti ribą tarp kasdienių ir šventinių drabužių.

Lodzės Dailės Akademiją baigusi Renata Duden pristatė kolekciją jaunai, savimi pasitikinčiai moteriai “Baltos naktys”. Kolekcijoje pabrėžiamas įdegusio ir grakštaus moters kūno grožis, kurį dar labiau išryškina akinamai balti drabužiai.

Vilniaus dizaino kolegijos II kurso studentė Miglė Kačerauskienė, pernai laimėjusi Jaunųjų dizainerių konkurse III vietą už kolekciją “Šilti šešėliai”, šiemet pristatė kolekciją “Jos”. Tai interpretacija apie pavargusias nuo gyvenimo, tarsi šmėklas klaidžiojančias nelaimingas moteris.

Vilniaus kolegijos diplomantė Marija Karpickaja pristatė kolekciją “Etnos” – tai etninę stilistiką perteikianti spalvinga ir asimetriška kolekcija, kostiumai, skirti dinamiškiems individualistams, drąsiai svajojantiems ir einantiems į priekį.

Vilniaus kolegijos Dizaino ir technologijų fakulteto III kurso studentė Aurelija Leleivaitė pristatė kolekciją “Miestas”, skirtą didmiesčio šurmulyje gyvenančiai merginai.

Vilniaus kolegijos diplomantė Renata Naimovič pristatė kolekciją “Pelėda”. Tai paslaptingumą, drąsą ir pabrėžtą moteriškumą atspindinti kolekcija.

Deimantė Naruševičiūtė – Vilniaus Dizaino Kolegijos II kurso studentė – konkurse pademonstravo kolekciją “Kinija”, sukurtą interpretuojant senovės Kinijos kostiumus.

Vilniaus kolegijos diplomantė Diana Paukštytė, pernai vykusiame Jaunųjų dizainerių konkurse užėmusi II vietą, šiemet pademonstravo kolekciją “Miparti” ir tapo konkurso nugalėtoja. Pagrindinis kolekcijos akcentas – asimetriškas kostiumas, sudėtingas kirpimas, netikėti formų ir faktūrų deriniai. Tai juodai balta grafika, žaidžianti detalėmis ir faktūrų kompozicijomis, netikėtos detalės suteikia drabužiams erdvinės formos charakterį.

Evelina Puzelevičiūtė, praėjusių metų Jaunųjų dizainerių konkurso III vietos laimėtoja, šiame konkurse pristatė kolekciją “Šiupininė” ir gavp paskatinamąjį prizą. Jos kolekcija – eklektiška, jauki kolekcija, kurioje vyrauja šiltos spalvos bei etnografiniai motyvai.

Kauno Kolegijos J.Viemožinskio menų fakulteto trečiakursė Ieva Sedova pristatė kolekciją “Tirpimas”. Ši kolekcija – tai kitoks žvilgsnis į apsiniaukusią žiemos dieną. Linas, mochera, natūrali oda ir dirbtinis kailis padeda sukurti jaukumo ir komforto pojūtį.

Vilniaus Dizaino Kolegijos II kurso studentė Eglė Stačkūnaitė pristatė kolekciją “Jauki linija”. Tai kolekcija trapiai, bet nepalaužiamai, svajingai ir nenuspėjamai moteriai, vertinančiai stiprų ryšį su gamta.

Vilniaus Dizaino Kolegijos I kurso studentės Lidija Vasiljeva ir Emilija Šidlauskaitė sukūrė bendrą kolekciją vaikams “Princesė ir padauža”.

Vilniaus Dailės Akademijos I kurso studentė Aušra Urbonavičiūtė pristatė kolekciją “Traukos dėsnis”. Ši kolekcija skirta 2006 m. pavasario – vasaros sezonui, sportinio ir avangardinio stiliaus mišinyje dominuoja achromatinių spalvų kontrastas, prigludusios trikotažo palaidinės, valiūkiškos šukuosenos. Dizainerė didelį dėmesį skyrė ant palaidinių esantiems ornamentams, kurie iš japoniškų raštų transformavosi į jos sukurtus ir suteikė individualumo kolekcijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją