Vida Leonavičiūtė - Insodienė žinoma kaip teatrinių, ypač baleto kostiumų, autorė, dalyvaujanti įvairiuose madų renginiuose - "In Vogue", Madų dienose ir kt.

Po kolekcijos pristatymo dizainerė mielai sutiko duoti interviu "DELFI".

Klausimas: Kolekcija pavadinta "Pasitinkant ir palydint". Ką "pasitinkate ir palydite?"

Atsakymas: "Na, tai suvokti galima labai plačiai...Šie veiksmai dažnai kartojasi kiekvieno iš mūsų gyvenime...Pasitikti ir palydėti galima daug ką - naują šimtmetį, naują tūkstantmetį, manekenę, einančią podiumu..."

Klausimas: Dauguma dizainerių dabar kuria drabužius jaunimui. Kodėl jūs pasirinkote kolekciją brandžiai moteriai?

Atsakymas: "Jaunimui jau prikūriau labai daug. Aš jau sena (juokiasi...)... Dabar kuriu moterims - tokioms, kaip aš pati - nuo 25 iki 40 metų."

Klausimas: Kodėl pasirinkote būtent šiuos audinius?

Atsakymas: "Pasirinkau lygius audinius tam, kad galėčiau juos dekoruoti. Kiekvienas drabužis yra išsiuvinėtas mano pačios. Jie tarsi paveikslai, atskleidžiantys mano dvasią, nuotaikas ir suvokimą apie prabangą čia ir dabar..."

V.Leonavičiūtė - Insodienė pabrėžė, kad tarpusavyje šie modeliai nėra susiję. Iš tiesų, jiems ir nereikalingas joks eiliškumas, nes kiekvienas kalba pats už save. Juos vienija tik ta pati tema - prabanga, kurios paprastumą atspindi natūralūs audiniai - vilna, linas, šilkas...

Kiekvienas rūbas - tai atskira istorija. Dizainerė kiekvieną drabužį ima tarsi drobė ir tapo, neapsiribodama vien tik originaliu jo sukirpimu. Vidos sukurti "paveikslai" - stipriai, originaliai ir brandžiai moteriai. Nebe ieškančiai, o jau žinančiai savo kelią, pasitikinčiai savimi. Nesvarbu, kokio temperamento ar charakterio ji būtų - ar deganti Karmen (beje, raudona spalva - mėgstamas dizainerės puošybos akcentas), ar rami vaidilutės tipo moteris.

Kiekvienas modelis - be galo išbaigtas tiek idėjine prasme, tiek savo forma. Preciziškai nusiūtos siūlės ir be galo kruopštus rankų darbas, kuris drabužiams suteikė nepakartojamą veidą.

Vida nekonkretizuoja, ji leidžia žiūrovui pačiam pasirinkti, pačiam paskirti vietą savo vaizduotėje tiems personažams. Sakau "personažams", nes pati pajutau kažkokią jų sąsają su teatru. Gal tai padiktavo dizainerės patirtis, o dar labiau sustiprino Petro Skirmanto vakaro režisūra... Puiki muzika, nuostabus Gintarės Skerytės vokalas ir nepakartojama kolekcija perkėlė žiūrovus į nuostabią šventę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją