Kandidatų naujosios kolekcijos pristatymui šį kartą buvo ieškoma ne tarp komercinių modelių, o tarp konkurso, vykusio internete, dalyvių. Anot "Audimo" Pardavimų direktorius Arvydo Povilaičio, internetas yra bene demokratiškiausia vieta modelių paieškai, todėl tikimasi, jog paprastų, simpatiškų žmonių pristatyta kolekcija taps dar artimesnė "Audimo" drabužių gerbėjams.

Būsimųjų naujosios kolekcijos fotomodelių atranka vyko "Delfi" interneto vartuose surengtos akcijos "Tapk "Audimo" pavasario kolekcijos veidu" metu. Galimybę dalyvauti atrankoje turėjo visi aštrių pomėgių gerbėjai, atsiuntę savo nuotraukas bei dalyvių anketas. Po tris dienas trukusio svetainės lankytojų balsavimo ir "Audimo" stilistų komandos vertinimo, iš beveik 200 pretendentų netradiciniam drabužių demonstravimui buvo atrinkti penki vaikinai ir penkios merginos.

Naująją pavasario / vasaros kolekciją sukūrė "Audimo" dizaineriai Gitis Bertulis ir Kristina Maselskytė. Didžioji dalis sportinių modelių yra skirta aerobikos treniruotėms, bėgimui, lauko tenisui bei krepšiniui. Sukurta ir atskira gaminių linija gatvės krepšiniui - „Orange virus", o moterims "Audimas" šiemet pasiuvo įvairių modelių trikotažinių sijonėlių paplūdimiui, lauko tenisui ir laisvalaikiui.

Atsižvelgus į ankstyvo pavasario oro sąlygas, šokdami su guma, naujieji "Audimo" modeliai dėvėjo aktyviam laisvalaikiui bei treniruotėms skirtus drabužius.

"Kurdami šią kolekciją naudojome platų spalvų spektrą - nuo gaivių, pavasariškų iki sodrių gamtos spalvų", - sakė K. Maselskytė. Pasak jos, šią kolekciją sąlyginai galima būtų skirstyti į dvi: moteriškų ir vyriškų spalvų linijas, kurios, savo ruožtu, dar skiriamos į šviesesnių ir tamsesnių spalvinių tonų grupes. Drabužių spalvos puikiai dera komplektuojant net ir skirtingų gaminių grupių dalis. Naujoji kolekcija išsiskiria ir originaliais dizaino bei konstrukciniais sprendimais.

Funkcionalios konstrukcijos ir madingo dizaino vyriškos ir moteriškos kelnės bei bridžai yra reguliuojamo ilgio - juos palenkus ir sutvirtinus, bridžus galima nešioti kaip trumpus šortus, o kelnes - kaip bridžus. Gaminiuose taip pat derinamos įvairių medžiagų skirtingos faktūros, pavyzdžiui, aerobikai ir treniruotėms skirtuose drabužiuose naudojamos specialios, gerai orą praleidžiančios tinklinės medžiagos įdūrai.

Šioje kolekcijoje naudojamos „naujos kartos" funkcionalios medžiagos, iš kurių pasiūti gaminiai gerai priglunda prie kūno, neleidžianti prakaituoti, nesiglamžo ("Tactel Aguator", „Supplex", „Sensitive").

Šaltesniems pavasario ir vasaros orams skirtų striukių gamybai pirmą kartą buvo panaudota medžiaga "City", kurios viršų dengia sintetiniai verpalai, o vidinę pusę -medvilnė. "Drabužius iš tokios medžiagos labai malonu dėvėti, be to, jie yra neperpučiami bei neperšlampami", - sakė G. Bertulis.

Pasak jo, kolekcijos drabužiai pasižymi ir aprangos detalių gausa. Bėgimui skirtoje linijoje naudojamos refleksinės, tamsoje atsispindinčios juostelės, specialiai šiai kolekcijai sukurti aksesuarai - užtrauktukai, kniedės įvairūs pakabukai su firminiu "Audimo" ženklu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją