Meno ir mados namų atidarymo proga savo kolekcijas parodė Dailės akademijos absolventai. Pasak dizainerės Jolantos Talaikytės nors drabužių kūrėjai dar labai jauni, tačiau jau ryškėja kiekvieno jų braižas. Vieni labiau akcentuoja siluetą, kiti – spalvinius derinius.













Kristinos Kruopienytės kolekcijos modeliai kuklūs savo siluetais, tačiau kiekvienas iš jų išsiskiria puošyba, audinio faktūros ieškojimais. Šie drabužiai skirti ne kasdienai – tai vakarėlių rūbai, alsuojantys subtilia prabanga.

Lauros Dalidėnienės kolekcija “Gilė” sukurta remiantis pasakomis ir legendomis apie ilgaamžiškiausią Lietuvos medį ąžuolą. Kolekcijoje dizainerė naudojo ąžuolo lapų ornamentiką, gilės motyvus. Dominuojančios spalvos: pilka, juoda, oranžinė, auksinė bei geltona. Modeliams subtilumo suteikia aksesuarų ir papuošalų gausa. Drabužiai skirti jaunatviškai, žinančiai savo vertę moteriai.

Rūta Rimšelienė pristatė batų kolekciją, kuria papasakojo istoriją apie mergaitę, susapnavusią batelius, o vėliau pamatančią juos realybėje. Dizainerės sukurta avalynė akį traukia spalvų ir faktūrų žaismu. Beje, R.Rimšelienės kolekcija pelnė didžiausias publikos simpatijas.

Vaidos Januškaitės kolekcija “Nutty” labai moteriška, išsiskyrė subtiliais atspalvių deriniais, pulsuojančiais elegancija.

Dalios Atkočiūnaitės rūbų kolekcija “Tik jam” skirta vyrams. Anot J.Talaikytės, drabužiai išsiskiria modernumu, juose daug įdomių detalių. “Kolekcija labai kryptinga, tačiau neprarastas ir kūrėjos savitumas”, - sakė J.Talaikytė.

Viena gausiausių Egidijaus Rainio kolekcija skirta moterims, paskendusioms svajonėse ir nešančioms sėkmę. “Savo kolekciją kūriau moterims, kurios leidžia sau pabūti silpnoms. Tai moterys, kurioms vyrai paduoda ranką išlipant iš taksi, padeda apsivilkti kailinius”, - kolekciją apibūdina E.Rainys. Drabužiai sukurti iš natūralių medžiagų: vilnos, medvilnės, šilko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją