Kostiumų dailininkė Eglė Kvintienė pademonstravo modernią retro kolekciją
. Tai siuvinėtos vakarinės suknelės, skrybėlaitės, rankinės, vėduoklės. Anot autorės, “Tai yra 30-ųjų metų madų interpretacija – drabužiai subrendusiai elegantiškai moteriai, kuri mėgsta koketuoti. TV ir kino periodo įtaka čia akivaizdi, todėl ir modeliais buvo pakviestos ne tradicinės manekenės, bet moterys – asmenybės, kurioms TV ir kinas yra gyvenimo dalis.”

Šią kolekciją papildė lėlės, kurios, kaip teigė E.Kvintienė, ir yra jos stiprioji pusė, “tai, ką aš galiu daryti geriausiai”. Visa ankstesnioji autorės lėlių kolekcija parduota Paryžiuje.

Drabužių dizainerės Astos Daugirdienės “Megzti makaronai – besibaigianti žiema ir pavasaris” – spalvinga, jaunatviška megzta kolekcija, netradicinės rūbų konstrukcijos. “Makaronus galima ne tik valgyti ar kabinti, bet ir nešioti” – sakė autorė. “Mane žavi įvairių kraštų šamanų, burtininkų drabužiai su jų keistomis dekoro detalėmis, savotiška spalvų, ornamentų ir simbolių sistema. Paimu siūlą, du pagaliukus (virbalus) ir mezgu drabužius savotiškomis ataugomis, uodegomis, “makaronais”, kuriuos vėliau galima surišti, vynioti aplink kaklą, puošti rankoves ir t.t”

Kolekciją pristatė paauglės iš Mados studijos “Mažoji Mis”.

Skulptorius Romas Kvintas pristatė keturias skulptūras. Medinės bronzuotos figūros “Neidealizuoti “Adomas” ir “Ieva” gali būti kartu, gali atskirai. Adomas – vitališkas, grubokas, priblokštas Ievos pasiūlymo. Archaiška, kiek stačiokiška figūrų forma, kurioje jaučiama gundymas, paslaptis, baimė ir naivumas. Ieva pulsuoja erotiškumu, ir išduoda net kelių girnelės, ir styrančios kasos. “Evangelistas Jonas” – pusnuogis, lyg antikinis, sąmoningai be jokių apaštalinių simbolių – atviras, energingas, tikintis tuo, ką skelbia ir norintis perteikti šitą tiesą kitiems. “Kokia graži mano suknelė” – tai be galo patiklus vaiko gėrėjimasis savimi.

Dailininkas Vaidotas Žukas eksponavo 12 iki šiol nerodytų darbų, nutapytų prieš 3 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją