Šis mados veteranas, konstrukcijų meistras, matyt, mėgavosi savo įsiveržimu į vyriškų drabužių spintą, perkurdamas pagal savo sumanymą vyriškus drabužius, kad jie tiktų prie apsiaustų prailgintais skvernais. Sąmojingai atrodė modeliai, vilkintys per didelio dydžio marškinius, kyšančius iš po švarko, su gigantiško dydžio rankogaliais bei apykaklėmis.

Lygiai taip pat buvo perdirbta ir militaristinio stiliaus apranga – itin ilgos rankovės, drabužių sluoksniai, klostėti apsiuvai, o palaidines puošė kaspinai, suformuojantys kilpas, primenančias šovinių juostas.





Ricko Owenso iš JAV savo kolekcijoje šį sezoną demonstravo švarkus, kurie priminė populiarų pokario smėlio laikrodžio siluetą – “New Look”, sukurtą Christiano Dioro.

Prie švarkų derėjo kone besvoriai sijonėliai, krentantys įvijai apie modelio liemenį; išverstos atvirkščiai apykaklės iš prabangių medžiagų, kaip gyvatės oda.

Be jau žinomų vardų, Paryžiaus mados savaitėje debiutavo ir du jauni Rusijos dizaineriai – Alena Akmhadullina ir Igoris Chapurinas.

37 metų Chapurino kolekcijoje vyravo baleto dvasia – kartu su atlasiniais baleto bateliais, veidrodžiais, pratimų sienele, švelniais atspalviais ir lengvais audiniais.

Piešiant balerinos gyvenimo dieną, šou prasidėjo šiltais antblauzdžiais virš kauliukų – pilkos, rudos, slyvų spalvos, kartu su baleto bateliais. Sijonai buvo švelniai klostuoti, iš medžiagų, kurios čežėjo bei šnarėjo su kiekvienu modelių judesiu. Suknių iškirptės buvo itin elegantiškos arba priminė korsažus. Šio Rusijos dizainerio, savo prekės ženklą pristačiusio 1995 metais, drabužiai atrodo tiesiog sukurti baleto deivei.

Akmahadullinos pasirodyme vyravo gyvūnų motyvai – kailis, kailio rašto audiniai, suknia su gobtuvu su gyvūno ausimis; modeliai dėvėjo gyvūnų kaukes – avies, ožkos, arklio. Tačiau drabužiuose taipogi buvo gausu rusiško folkloro motyvų – lengvų džersio palaidinių, suimtų tiek priekyje, tiek gale, papuošimų ant banguojančių sijonų. Pūstos rankovės moderniam oranžiniam apsiaustui suteikė senoviškumo.

Pirmadienį savo kolekcijas parodė olandų duetas Viktor ir Rolf, Paco Rabanne ir Sharon Wauchob iš Šiaurės Airijos. Paryžiaus madų savaitė tęsis iki spalio dešimtosios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)