Po ilgų mėnesių slėpimosi po daugiasluoksniais apdarais sijonėlis šiek tiek virš kelių ir dailios kojinės – tikra atgaiva priešingai lyčiai. Ir, norite to ar ne, kojos visada bus vyrų dėmesio ir žvilgsnių centras. Taigi kodėl iš to neišlošus?

2005 metų vasara – įvairiaspalvė ir eklektiška. Šį sezoną žymiausi dizaineriai, tarp jų – Dolce & Gabbana, Anna Sui ir Marcas Jacobsas – pabrėžia moters kojų grožį. Kulkšnis tampa nauja erogenine zona, kai mados meistrai pabrėžia šią vietą triko, trumpomis kelnėmis, kojinėmis iki kelių ir kulkšnių bei įvairiausiais kaspinais.

“Dabar kojas pabrėžiame dar labiau. Šiuolaikinė mada nežino jokių apribojimų. Ji atvira viskam, ir tai gena į priekį trikotažo pramonę”, - sako Catrinel Popa, Kayser-Roth korporacijos, pirmaujančios JAV trikotažo ir drabužių gamintojos bei platintojos viceprezidentė dizainui ir prekybai.

“Kas dabar matosi visiškai nauja – ir, galiu pasakyti, tai nieko nauja Europoje – yra spalva ir tekstūra”, - teigia Johnas Flynnas, italų trikotažo gamintojos Levante viceprezidentas pardavimui JAV rinkoje.

“Jei trikotažą kursime be įkvėpimo, kodėl turėtume manyti, kad žmonės juo susižavės?” – retoriškai klausia jis.

“Kojos – kūno dalis. Moteris gali pakeisti šią kūno dalį už itin mažą kainą. Ji gali visiškai pakeisti suknelę tiesiog keisdama kojines!”

Modernus moteriškas trikotažas pasirodė dar aštuonioliktojo amžiaus pradžioje ir siejasi su sijono su krinolinais pasirodymu. Pirmosios kojinės pagamintos naudojant suktą ataudų šilką, krepą ir kartais - organzos šilko siūlus. Jos buvo tvirtinamos virš ar žemiau kelių keliaraiščiais. Apie 1800 metus moterys perėmė iš vyrų triko: taip gimė pirmoji pėdkelnių versija, pagaminta iš vilnos ar šilko ir kartais puošiama prabangiais siuvinėjimais.

Revoliucinga septintojo dešimtmečio mada sudėjo naujus akcentus ant moterų kojų – kojinės tapo spalvotos bei raštuotos.

Dabartinė mada perėmė visa, kas geriausia iš visų epochų, ir paženklino tai originalumu bei modernumu. Apstu tinklinių kojinių. Tradicinės juodos tinklinės kojinės idealiai dera bei suteikia puošnumo siauručiam sijonėliui, ypač priderintam prie ilgaaulių batų. Stilingesniam įvaizdžiui siūlomos aviečių, turkio, burgundiško vyno ar geltonos kojinės, puikiai derančios su šviesia rankine.

80-tųjų atgimimas mums dovanoja siauras kelnes, kapri kelnes su apvadu ties kulkšnimis ir blauzdines. Jas galima derinti su sportiniais bateliais. Blauzdines galima puošti netikrais briliantais ar nėriniais – jos stilingai atrodys priderintos prie mikro-mini sijonų bei džersio suknelių.

Šį sezoną nepamirškite raštų svarbos. Languotas audinys, rombai ar dryžiai alsuos 70-ųjų dvasia. Svarbiausia – išsivaduokite iš nuobodulio ir monotonijos. Ši vasara – trykštanti spalvomis bei gyvenimo džiaugsmu. Nepagailėkite sau malonumo būti ryškia ir išsiskiriančia – patikėkite, jūsų dailios kojos, grakšti eisena ir koketiškas žvilgsnis nė vieno vyro nepaliks abejingu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją