Abu dailininkai, priklausantys Ūlos juvelyrų studijai eksponuoja Vašingtono aikštės galerijoje modernius papuošalus – seges, apyrankes, žiedus, auskarus, kaklo papuošimus ir amuletus, sukurtus pagal senovės baltų tradicijas. Paklausti apie pagrindinius papuošalų simbolius, juvelyrai sako, kad tai „saulės motyvas, ginklai ir iš auksuoto sidabro padarytos keraminės šukės“.

Technologija - rankų darbas ir liejimas, o pagrindinės medžiagos: grynas arba auksuotas sidabras, brangakmeniai, inkrustacijos. Dauguma kūrinių parodoje yra visai nauji, eksponuojami pirmą kartą.

A. Mikutis sako, kad jų „meninis tandemas labai kūrybingas – kartais Ąžuolas pradeda apyrankę, aš tęsiu, o jis pabaigia. Arba imu jo darbą, supjaustau ir padarau naują“.

A.Mikučio ir Ą. Vaitukaičio kūryba su pasisekimu buvo eksponuota Vokietijoje, Prancūzijoje, D. Britanijoje, Kanadoje, N. Zelandijoje ir kitur. Šių metų kovą Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Amber trip“ juvelyrų kūrybinis tandemas gavo „Geriausio metų juvelyrinio kūrinio“ diplomą.

Šia paroda Vašingtono aikštės galerijoje buvo pradėtas tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją