Taigi kokie sijonai geriausiai tinka jums?

Pradėkime apžvelgdami kelias esmines taisykles, kurias svarbu atsiminti renkantis sijoną.

Klostės ir raukiniai suteikia formoms apvalumo, lygus siluetas suteikia grakštumo.

Tamsios spalvos vizualiai mažina užpakaliuką, šviesios – didina.

Dabar pažvelkime į kelis skirtingus stilius.

A-linija

A-linijos sijonai taip vadinami, nes platėja nuo kraštų. Jie puikiai tinka daugeliui figūrų tipų, įskaitant ir platų užpakaliuką, didesnį pilvuką ar plačius pečius.

Tiesūs sijonai

Tiesaus kirpimo sijonai, kaip jau nusako pavadinimas, sukirpti tiesia linija nuo juosmens iki kraštų. Jie tinka daugeliui figūrų, išskyrus figūras, pasižyminčias plačiais pečiais, siaurus klubus – V formos figūrą, puikiai atrodo įvairių ilgių.

Pieštuko tipo sijonai

Tai tiesūs, prie kūno prigludę sijonai, į galą siaurėjantys. Tinka visoms, išskyrus turinčias plačius klubus, kadangi siaurėjanti linija juos pabrėžia.

Sijonai-apsiautalai

Tai sarongo tipo sijonai, kurie yra arba apsivyniojami, arba taip atrodo. Jie labai dėkingos formos, tinka daugeliui, išskyrus figūras, nepasižyminčias liemens linija.

Plisuoti sijonai

Plisuoti sijonai yra vertikaliai klostuoti. Kadangi klostės suteikia apvalumo, tokie sijonai geriausiai tinka turinčiosioms plačius pečius ir siaurus klubus.

Platėjantys sijonai

Jie platėja iškart nuo juosmens arba prieš pat kraštus, tinka daugeliui figūrų tipų.

Jei nedėvite sijonų šiltu metu arba negalite surasti savojo sijono tipo, išmėginkite čia pateiktus variantus. Jei ieškosite sijono, kuris pabrėžtų figūrą ar paslėptų kokius nors trūkumus, jums tikrai pasiseks.

Nesijaudinkite dėl paskutinio mados klyksmo ar dėl to, kad esate per sena dėvėti siaurą mini sijoną (Tina Turner dėl to nesijaudina). Jei dėvėsite tai, kas jums tinka ir kas išryškina figūros privalumus (grakščias kojas, dailų užpakaliuką, išlakius klubus), susuksite galvas visur, kur tik eisite, nepaisant jūsų amžiaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją