A&V duetas šį sezoną renkasi linksmesnes spalvas – šalia juodos bei rudos siūlomos ryškiai raudona, žalia, mėlyna. Paklaustas, kodėl jų žiema linksmesnė už vasarą, A.Pogrebnojus greitai suranda tinkamą paaiškinimą – “kadangi kolekcijos tema - kelionė, keliauti į pavasarį reikia linksmai”. Kolekcijai žaismingumo suteikia spalvingi, linksmomis detalėmis “aplipę” batai – tarsi spalvotos vaikystės mozaikos prisiminimas. Savitumo kolekcijai suteikia ir pirštinės – nuosaikesnėms - elegantiškos, o drąsesnėms – stilizuotos futbolo vartininko pirštinės, specialiai pasiūtos gerokai didesnės. Dėvimos kartu su elegantiškais drabužiais jos ypač krenta į akis ir sukuria visai naują stilių.

Stilingomis ir netikėtomis rankinėmis mėgstantys stebinti dizaineriai siurprizą pateikė ir šiemet. Šalia stilizuotos futuristinės I-ojo Pasaulinio karo kareivio kuprinės manekenės elegantiškai nešiojosi neįprastas “rankines” - tai tarptautinės informacijos technologijų kompanijos BenQ monitorius "FP785". A.Pogrebnojaus teigimu, taip buvo norėta pabrėžti modernumo ir klasikos sintezę, nes šilti ir minkšti drabužiai ypač gerai dera su higt-tech stiliumi. Panaudoti juos kaip aksesuarus dizaineriai sumanė "atradę" specialią rankenėlę, kurios pagalba monitorių galima ne tik pastatyti ant stalo, pakabinti ant sienos, bet ir neštis kaip rankinę.

Aplikacijos – jau nebe naujiena A&V kolekcijose, tačiau šiemet jos reikalauja ypatingo paaiškinimo. Kolekciją dizaineriai nusprendė paįvairinti žydinčių bulvių, žirnių ir ropių aplikacijomis. Kodėl bulvių ir ropių? “Todėl, kad mums bulvė artimesnė negu ananasas”,- šmaikštaudamas atsakė A.Pogrebnojus. Ir prisipažino, kad Japonijoje didžiausią įspūdį padarė būtent šios aplikacijos. Tiesa, japonams jos pasirodė panašios į žydinčias sakuras…

Drabužiams naudotas naujų faktūrų ir sodrių spalvų vilnones medžiagas specialiai pagamino "Baltic Mills" fabrikas, o lengvą šilką, medvilnę - "Šilko tekstilė".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją