Pasak konkurso nugalėtojos, kolekciją inspiravo malonumų ir nuotykių poreikis. „Tai asimetrija ir destrukcija drabužiuose, skirtuose neapibrėžto socialinio sluoksnio moteriai. Grubius ir storus, plonus ir minkštus audinius glamžau, draskau, dažau, ieškodama naujai keistų faktūrų, dramatizuoju situaciją ryškių spalvų detalėmis. Neapibrėždama sezoniškumo derinu vos dengiančias kūną palaidines, trikotažinius marškinėlius, siauras kelnes ir kelnes-sijonus su švarkeliais. Aš kalbu ne tik apie išvaizdą – tai gyvenimo būdas“, - sakė konkurso nugalėtoja.

Renginyje dalyvavo dar šešios Lietuvos dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros studentės, demonstravusios šiam sezonui skirtas kolekcijas. Laura Dailidėnienė, pristačiusi savo kolekciją „Praeitis dabartyje arba futurizmo inspiracija ateities madai“, sakė, jog jos kolekcijos idėja - estetiškai, naujai bei technologiškai atskleisti septintojo dešimtmečio dvasią dabartinėje kosmopolitiškoje šviesoje.

Dalia Atkočiūnaitė pristatė vienintelę vyrams skirtų rūbų kolekciją „Pusryčiai ant žolės“. Joje gausu kelnių, marškinių, megztukų, švarkų bei apsiaustų. „Kelnių konstrukciją tempiu link vyriškų apatinių. Viskas, kas yra virš juosmens, tebūnie minkšta, šilta, patogu. Svarbu viskas – užtrauktukai ir net sagos: šiek tiek aptrinta, bet ir tegul, tarsi koks prisiminimas. Moterų čia nėra, bet tarsi jaučiamas jų buvimas“, - sakė autorė.

Irena Jadelo, pristačiusi kolekciją „Kurčnebyliai“, savo modeliais kėlė retorinius klausimus. „Kolekcijos idėja – šiuolaikinė socialinė kurčnebylystė, naujosios technologijos ir žmonių susvetimėjimas. Kai pavargstame nuo kitų, užsidedame ausines ir niekas aplink nebeegzistuoja. Įsijautę į kurčnebylių vaidmenį bendraujame tik virtualiai. Spalvinis sprendimas ir kirpimų paprastumas tarsi pabrėžia to sintetinio pasaulio, į kurį pabėgame, ribotumą, vienatvės ir melancholijos nuotaikas. Raidės ir abstraktūs ženklai ant drabužių yra dar vienas nebylaus kalbėjimo būdas. Tik ar visada jis pasako tai, ką norime?“, - sakė ji.

Dvi moterys – “dandy” ir laukinė – susitiko Kristinos Kolevaitytės kolekcijoje „Wild dandy“. „Dandy – tai moteris, kuri rengiasi taip, kaip liepia aprangos normos. Ji remiasi vyrišku stiliumi. Tvarkinga, nuosaiki, griežta. Laukinė – tai moteris, kurios aprangoje vyrauja ekspresyvumas. Mėgsta lengvus, krentančius audinius. Jos veržlumą atspindi gepardiniai raštai. Ji instinktyvi kaip gyvūnas. Kolekcija – tai kova tarp laisvų ir griežtų formų, tai psichologinė kova tarp aprangos kanonų ir individualaus, instinktyvaus aprangos stiliaus“, - teigė autorė.

Pasirinkdama aštuntojo dešimtmečio prabangos ir pripažinimo troškulį, pristatymo „Privati prabanga“ autorė Audronė Indreliūnaitė įsitikino, jog pasaulis dabar išgyvena praėjusios epochos aktualijas moraline, socialine ir materialine prasme. Pralekiančias gyvenimo akimirkas fiksavo Agnė Valaitytė savo kolekcija „Gyvenimas – transporto kamštis“.

Renginyje taip pat buvo pristatytos šios vasaros mados tendencijos, skirtos plačiajai visuomenei – naujausius drabužių ir batų modelius pateikė mados ir stiliaus centre „Europa“ įsikūrusios parduotuvės.

Pasak „Europos“ marketingo direktorės Sandros Kivelienės, džiugu, jog tokie pristatymai jau tampa gražia tradicija. Šis – vasaros kolekcijos pristatymas – jau antrasis, rengiamas prekybos centre. „Tikimės, jog tokia šventė padės Vilniui tapti tikra vasaros madų sostine“, - sakė S. Kivelienė.

Visą dieną vykusio renginio scenoje pasirodė per 80 dalyvių. Madas demonstravo profesionalai ir mažieji modeliai bei aktoriai, šoko Kauno šokio teatras „Aura“ ir „Invisible Soul“ breiko šokėjai, triukus demonstravo profesionalūs barmenai bei Europos stiliaus grupė „Robotukai“, kitą mėnesį vyksiantį į Japoniją dalyvauti pasaulinėje parodoje „Expo 2005“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją