Akiniai dabar derinami prie aprangos arba kitų aksesuarų, ir stileivos juos dėvi nebūtinai dėl pirminės jų paskirties - koreguoti regėjimą arba apsaugoti akis nuo saulės.

Šią madą išpopuliarino kino ir muzikos žvaigždės, kurią ypač pamėgo klubuose ir vakarėliuose dažnai besilankantys žmonės. Tad natūralu, kad kolekcijose daugėja akinių, kurie tinkami nešioti patalpoje arba vakare. Jų lęšiai - vos tamsinti ir tarsi "padūmavę" (vadinamasis fumee arba rūko efektas), gali turėti veidrodinį atspindį.

Bene ryškiausia 2005-ųjų pavasario – vasaros sezono tendencija, kurią galime pamatyti daugelio firmų ir mados namų kolekcijose - akiniai su dideliais rėmais ir lęšiais. Forma gali būti tiek kvadratinė, tiek apvali, tačiau svarbiausia - įspūdingas dydis. Tai ypač būdinga iš plastiko pagamintiems rėmeliams, nors naujausiose mados namų kolekcijose yra ir didelių rėmelių iš metalo.

Akinių, kaip puošmenos ir aksesuaro, išpopuliarėjimą sąlygojo ir tai, jog šiemetinėse kolekcijose dar daugiau puošybos elementų. Ypač madingi ir puošniai atrodo romantiškumo ir moteriškumo suteikiantys "Swarovski" kristalai - skaidrūs ir spalvoti. Kiek agresyvesnį įvaizdį kuria metalinės detalės, kurių tai pat gausu šį sezoną.

Šios ir kitos mados tendencijos - 2005 metų pavasario/vasaros "Chanel", "Prada", "Bvlgari", "Versace", , „Persol", „Arnette", „Killer Loop", „Revo", „Sferoflex", „Vogue", „Ray Banu, "Anne Klein", "Brooks Brothers", "Byblos", "Emanuel Ungaro", "Genny", "Jil Sander", "Miu Miu", "Moschino", "Salvatore Ferragamo", "Sergio Tacchini", "Versus" saulės akinių kolekcijose. Jų gamintoja "Luxottica Group" pristato ir didžiausią sezono naujieną - "Donna Karan" ir "DKNY" kolekcijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją