Naujausias kolekcijas pristatė aukštosios mados dizaineris iš Graikijos FILIMON ir dizainerė Ewa Jagielska-Žak iš Lenkijos, vyko japonų kimono šou.

"Utenos trikotažo" drabužiai, kaip ir visada, traukė savo patogumu ir jaukumu. Kolekcijoje atsispindėjo mados naujiena rudens - žiemos sezonui - škotiškų langelių sijonai, šiltos skaros ir krentančių lapų spalvos.

Inga Galdikaitė pristatė savo kolekciją "Virtuvės subtilumai". Dizainerė pabandė į tuos pačius daiktus pažvelgti tarsi kitaip, iš kito taško. Kolekcijoje vyravo natūralūs gamtos ir žemės atspalviai.

Vitos Černiauskaitės kolekcija "visada jauniems ir drąsiems klubų lankytojams" sužavėjo savo ekspresyvumu ir ryškiomis spalvomis, iškart sukuriančiomis žaismingą ir nerūpestingą nuotaiką. Blizgančių audinių spindesys ir gausybė aksesuarų atspindėjo veržlią šiuos drabužius dėvinčio jaunimo dvasią.

Jurga Karčiauskaitė ir Žygimantas Mugenis pristatė publikai nuostabią kolekciją, pavadintą "Kuršiai". Jau pats pavadinimas dvelkė senove ir paslaptimi. Dizaineriai pamėgino atskleisti savitą ir unikalią pasaulėžiūrą, lydėjusią pajūrio žmogų. Audiniai - tik natūralūs: linas, medvilnė, vilna...Įspūdį sustiprino smėlėtos merginų kojos - rodos, jos buvo ką tik išbridusios iš jūros...

Nepamirštama Vaidos Virbalaitės kolekcija vyrams "Tuzinas 13". "Visi jie mirė ir pavirto angelais", anot dizainerės. Tačiau visi su ragiukais ir anaiptol ne angeliškos išvaizdos - tai buvo žavūs kipšiukai. Angeliška buvo tik jų apdarų spalva - balta, su plunksnų elementais ir skaidraus - neskaidraus audinio deriniais.

Laura Mizgirytė pristatė kolekciją "naivioms ir geroms merginoms"...Vėlgi daug baltos spalvos...

Susimąstyti paskatino Kristinos Kruopienytės kolekcija. Realybės destrukcija. Kokia gali būti ta pati realybė, įvilkta į kitą formą? Atsakyti į šį klausimą ir bandė dizainerė...

Subtilia elegancija dvelkė Jurgitos Januškevičiūtės kolekcija "Pavojingas grožis". Pavadinimas labai tinkantis - modeliai iš tiesų gundantys savo žaviu moteriškumu...

Nuotaiką praskaidrino žaisminga ir jaunatviškai nerūpestinga Ramunės Čekuolytės kolekcija "Išvaryti iš rojaus. Noriu atgal".

Kaip vėjo ir laisvės dvelksmas praskriejo Ramunės Strazdaitės modeliai. Indėniški motyvai ant ryškiaspalvių drabužių priminė vasarą, o pasikartojantis simpatiško liūtuko motyvas - nerūpestingas Bonifacijaus atostogas karštuose kraštuose...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją