„Kiekviena moteris nori išsiskirti, svajoja atrodyti tarsi pirmoji dama, todėl pavasario-vasaros kolekcija siekiame prisidėti prie šių svajonių išsipildymo. Kolekcijos modeliai atspindi stiprios, gal net griežtokos, visiems matomos moteris įvaizdį”, – sakė mados namų „G Fashion” dizaineris E.Rainys.

Dizainerio teigimu, pirminis moters įvaizdis, kuriant kolekciją, buvo Žaklina Kenedi, stipriai imponavusi savo moteriškumu, griežtumu ir seksualumu kartu. Tokį įvaizdį dizaineris bandė sustiprinti įvairiomis detalėmis ir aksesuarais – kaspinėliais, raukinukais, gėlytėmis. Anot E.Rainio, jo suknelių siluetas nėra labai sudėtingas, reikiamus akcentus sudėlioja būtent tinkamos detalės. Tačiau ekscentriškų detalių nėra, viskas pakankamai išlaikyta. Pabrėžiamas seksualumas neperžengia ribos ir netampa vulgarus. Tai ir yra skiriamasis dizainerio bruožas.

Jaunasis dizaineris neslepia, kad žavisi mados grandais Karlu Lagerfeldu, Tomu Fordu ir yra įtakojamas jų kūrybos.

Ši kolekcija skirta brandžiai moteriai ir reikalauja ypatingos aplinkos – tai suknelės kokteilių vakarėliams ir ypatingesnėms progoms. “Labai neįdomu kurti kolekciją kasdienai”,- aiškina tokį savo pasirinkimą E.Rainys. –Norisi kažką pakylėti aukščiau žemės. Juk kiekviena moteris svajoja būti pirma. Galbūt ta pirmąja ledi. Mano kolekcija – lyg ir šios svajonės išpildymas.”

Kolekcijoje naudoti ir sintetiniai, ir natūralūs audiniai, vyravo klasikinės spalvos – balta, ruda, juoda, raudona. “Mėgstu tas medžiagas, kurios atrodo gražiai,- sakė dizaineris. Geros kokybės sintetika yra gera, ji gražiai krinta. Ir taip pat yra natūralių medžiagų, kurios atrodo labai blogai. Gal sunku bus tuo patikėti, bet paskutinioji kolekcijos suknelė – auksinė – yra iš medvilnės”.

Mados namai „G Fashion” veikia Vilniuje nuo 2005 metų pradžios. Čia dirba 28 metų rūbų dizaineris E.Rainys, kurio kūrybos braižas yra subtili elegancija – išgrynintos linijos, taisyklingos proporcijos ir rafinuotos detalės.

Jaunosios lietuvių dizainerių kartos atstovas E.Rainys vienas pirmųjų įsteigė savo mados namus, nors drabužius kuria daugiau nei 10 metų. Pirmąją drabužių kolekciją E.Rainys parodė 1994 m. Kauno muzikiniame teatre vykusiame sezoniniame kolekcijų pristatyme „Siluetas ‘94”. Vėliau dalyvavo Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje ir Ukrainoje vykusiuose mados festivaliuose bei konkursuose, tarp jų „Smirnoff International Fashion Awards”, kur nacionaliniame ture laimėjo II vietą, ir Britų ambasados kartu su Vilniaus dailės akademija surengtame mados projekte „Inside Out”, kuriame dalyvavo ir rūbų dizaineriai iš Londono.

E.Rainys yra baigęs Vilniaus dailės akademiją, prieš tai drabužių modeliavimo mokėsi Kauno aukštesniojoje meno mokykloje. Dizaineris ne tik kuria drabužius pagal užsakymus, bet ir daugiau nei ketveri metai dirba įvairių Lietuvos TV kanalų laidų stilistu.

Mados namai „G Fashion” šiuo metu dirba su klientais iš Lietuvos – pavieniais asmenimis, muzikos atlikėjais, tačiau jau ieško partnerių ir artimiausiu metu sieks įsitvirtinti užsienio rinkose. „G Fashion” taip pat ketina prisidėti prie mados kultūros populiarinimo Lietuvoje, be to, sudaryti sąlygas jauniems kūrėjams išbandyti savo jėgas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją