Šį sezoną visi amerikiečių dizaineriai kuria kažką panašaus - tai, žinoma, praplečia jų vaizduotę. Kita vertus, jie visi nedaro to, ką moka geriausiai – kurti sportinius drabužius.

Savo rudens kolekcijoje Niujorke, dykumos videoinstaliacijos fone, Sarapfour demonstravo kutais puoštus sijonus ir sidabru blizgančius švarkelius. Plačiai užsimota, tačiau gavosi šnipštas. Michaelio Korso kolekcijoje dominavo drabužiai iš kupranugario odos, plaikstėsi didžiuliai šalikai, vyravo juoda, balta ir raudona spalvos.

Tiesa, tarp raudonai dryžuotų megztinių ir uniformos tipo švarkų galėjai rasti ir dėmesio vertų dalykų, pavyzdžiui, kupranugario odos paltus su meškėnų apykaklėmis, klasikines pilkas flanelės kelnes, žirneliais margintus paltukus ir baltos zomšos batus. Visgi kolekcija labiau panašėjo į nevykusią kopiją.

Nors Rodriguezo kolekcija antradienio naktį žavėjo puikiu kirpimu ir paprastumu, šiam dizaineriui reikėtų pasitelkti fantaziją ir nustoti kurti tuos pačius siaurus kostiumėlius ir sukneles. Pirmiausia buvo pademonstruotos karoliukais puoštos vakarinės suknelės iš šilko ir velveto. Pilkas kašmyro, lino ir tvido derinio sijonas žemu liemeniu buvo dėvimas su baltais berankoviais marškinėliais ir tvido drabužiu – tarpiniu variantu tarp šarvų ir liemenės. Deja, šis naujesnis įvaizdis buvo slepiamas po paltuku.

Jei kurdamas tiesaus kirpimo kostiumus Rolandas Mouretas studijavo 5-6 dešimtmečių fotografiją, jis tai darė išties atidžiai. Jis atkartojo ne tik šiam periodui būdingas linijas, bet ir to meto aukštosios mados nuotaikas: manekenių laikyseną, šukuosenas (įsivaizduokite Veronica Lake ir Suzy Parker), netgi pasijonius.

Viena manekenė žygiavo podiumu, laikydama rankas ant klubų ir iš paskutiniųjų stengdamasi išsilaikyti ant aukštakulnių. Visa laimė, kad ji dėvėjo nuostabią subtiliai klostuotą juodo šilko suknelę su plačiomis petnešėlėmis. Vargšei manekenei besistengiant elegantiškai atstatyti petukus, vis išlysdavo liemenėlės petnešėlė. Šiais laikais manekenės dėvi tik permatomus „stringus“. Tačiau 7 dešimtmetyje, kaip matyti iš nuotraukų, jos dėvėjo korsetus, ir šie ypatingai moteriški drabužėliai aukštajai madai teikė kur kas daugiau paslaptingumo.

Givenchy garsėja nepriekaištinga siuvimo technika. Kandidatas į jo mados namų vadovo pareigas Mouretas taip pat demonstravo puikiai pasiūtus kostiumus, mažas juodas suknutes ir keletą nuostabiai sukirptų paltų, pavyzdžiui, vieną iš kryklės vilnos. Kaip dizaineris Mouretas nėra nuoseklus, todėl nelengva pasakyti, ar jam pavyko netyčia, ir, svarbiausia, ar jam pavyks išvengti prancūziškų klišių. Tačiau matyti, kad ambicijų jam netrūksta.

“Bill Blass” mados namų dizaineris Michaelis Vollbrachtas neabejotinai jaučia mažiausias gyvenimo vibracijas. Pasakodamas, koks keistas paskutiniu metu jo gyvenimas, dizaineris nenutylėjo, kad Pen & Pencil vyrų tualete susitiko Johnny Carsoną. Vollbrachtas mados pasaulyje vertinamas už sugebėjimą pastebėti juokingas detales, linksmus kasdienio gyvenimo aspektus.

Tiesa, Blassas šį dizainerį įspraudė į rėmus. Tai nėra labai blogai, turint omenyje jo sukurtus pilkus dryžuotus kostiumus su kelnėmis ir tvido švarkelius, tačiau trūksta padaužiškumo, kuris, beje, buvo būdingas ir pačiam Blassui. Vollbrachtas taip pat demonstravo puošnias arabiškas vakarines sukneles.

Neblogą vyrų drabužių kolekciją pristatė ir Alexandre Plokhovas. Pilkas apsiaustas ir juodos rumbuoto velveto kelnės taip ir gundė pasinerti į nuotykių kupiną gyvenimą. Norėdamas sukurti padėvėtų drabužių įvaizdį ir suteikti jiems istorinės vertės, “Vogue” premijos laimėtojas Plokhovas naudojo tvidą ir druskos išgraužtą elnio odą. Sprendžiant iš detalių - apykaklių apmezgimo ar husaro sagties ant mėlyno medvilnės švarko, šis dizaineris net ir Bruklino vyruose įžvelgia didvyrius.

Marco Jacobso linija pasižymi stilingais drabužiais jauniems vyrams ir moterims. Čia galima rasti ir sijonų iš skiaučių, derinamų prie juodų švarkų, išblukintų taftos suknelių, ir nuostabių nailoninių „pončų“. Bet, nepaisant puikiai pasiūtų drabužių, „sluoksninė“ estetika pradeda atrodyti šabloniškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją