2005-06 metų rudens/žiemos madų pristatymą pradėjo sportiškai – „džemperiukais“, šortais ir teniso marškinėliais aprengti manekenai. Tikras rojus savo išvaizda besirūpinančiam sporto aistruoliui.

Clark Kent klonai demonstravo klasikinius verslo kostiumus, o iki pusės nuogi modeliai dėvėjo džinsus tokiu žemu liemeniu, kad jiems prireikė bikini zonos depiliacijos. Kultiniai britų Burberry Prorsum prie šeriuotų avies odos paltų, ryškių velvetinių švarkų ir apsiaustų prisegė iš languotos mocheros padarytas gėles. Manekenai nešėsi megztas kuprinytes, siuvinėtas odines rankines ir skėčius su dailiais mediniais kotais.

„Manau, tai tinkamas metas kurti daugiau aksesuarų vyrams,“ – sakė kūrybos direktorius Christopher Bailey. „Su jais vyras atrodo labiau atsipalaidavęs, bohemiškesnis.“

Ponas Bailey sakė, kad sages įkvėpė visai ne moteriška mada.

„Per Kalėdas žiūrėjau seną filmą apie 6-ajame dešimtmetyje vykusias žirgų lenktynes bei dailiai pasipuošusius jojikus,“ – sakė jis. „Tai labai britiška.“

Ekscentriškoji anglų dizainerė Vivienne Westwood modelius aprengė škotiškais sijonėliais, gėlėmis margintais šifono sijonais, lengvais marškinėliais, nėriniuotomis palaidinėmis ir uždėjo kvailas skrybėles. Buvo panašu į spektaklį vaikų darželyje. Kompozitoriaus Mocarto garbei ji sukūrė marškinėlius su po kaklu surišamais didžiuliais kaspinais, kuriuos priderino prie velvetinių kelnių aukštu liemeniu, baltų ir aukso spalvos brokato švarkų ir Jacquard raštų.

Vienas manekenas, vedinas čiau čiau veislės šuneliu, baltų nėriniuotų marškinėlių priekį buvo pasipuošęs čili pipirais. Tik puošnioji Donatella Versace pristatė netipiškai saikingą nepriekaištingai pasiūtų vyriškų kostiumų kolekciją, pranašaudama madai „naują rafinuotesnę erą“.

Plačiapečiai vyrukai dėvėjo pilkų ir juodų atspalvių dryžuotus švarkus ir megztinius aukštais kaklais arba elegantiškus šilko marškinius su geometriškai margintais kaklaryšiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją