Lapkričio 9 d. savo kolekcijas pristatys Ieva Babilaitė ir Eglė Babilaitė, Sonata Bylaitė ir Vitalijus Čepkauskas, Valdas Ozarinskas ir Aida Čeponytė, Povilas Zaleskis ir Barbara Bartoševič, Nerilė Urbonaitė, Sandra Straukaitė bei svečias iš Rusijos Denis Semačiov.

Lapkričio 10 d. matysime Dariaus Mikšio, Jurgos Kasperavičiūtės, Ramunės Čekuolytės, Ramunės Strazdaitės ir Vilmanto Marcinkevičiaus, Juliano Fedo, Jurgos Januškevičiūtės, Ievos Ševiakovaitės ir Jolantos Rimkutės bei Alionos Achmadulinos iš Rusijos darbus.

Abi šias dienas Šiuolaikinio meno centre bus galima pamatyti ir Gičio Bertulio bei Kristinos Maselskytės "3 spalvų ekspoziciją".

Pristatome renginio dalyvius.

Sonata Bylaitė. Kostiumų dizainerė. Dalyvavusi “Vilniaus mados savaitės” kolekcijų pristatymuose, įvairiuose konkursuose Lietuvoje ir užsienyje (Italijoje, Latvijoje, Rusijoje, Ukrainoje). Dirba UAB “Ekonometras” stiliste – TV serialas “Gedimino 11”, “Sniego skonis”, TV laida “Korida”.

Vitalijus Čepkauskas (Vitalis). Galerijos “R.TREGER” (Paryžius) dailininkas; Galerijos “Vartai” (Vilnius) dailininkas.

“Liza” – bendros abiejų autorių kolekcijos, kurią sudaro 15 modelių, pavadinimas.

Kolekcijos tematikai pasirinkta Leonardi da Vinči tapybos drobė “Mona Liza” ir interpretuota, panaudojant paveikslo siužetą drabužių dekoravimui. Kolekcijai įtakos neturi šio paveikslo sukūrimo laikmetis. Mona Liza – kaip idėjinis simbolis, kaip “kultinis” vienetas, ikona.

“Kurdami kolekciją nuo pat idėjos iki jos įgyvendinimo dirbome kartu. Kiekvieno modelio forma, spalva, dekoras, aksesuarai buvo sukurti taip pat kartu, nors esame atskirų meno sričių atstovai. Tai ir tapo šios kolekcijos savitumu. Todėl Mona Liza yra kaip šio tendemo simbolis” – sakė kolekcijos kūrėjai.

Sandra Straukaitė. Tai, kas bus parodyta “Mados infekcijoje” – kol kas paslaptis. Autorė pateikia savo 10 metų darbų retrospektyvą, taip parodydama savo tapimą tuo, kuo yra dabar.

Renginio rėmėjai:

Informacijos rėmėjai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją