Škotišką audinį ir standžias kaimiškas medžiagas priversti atrodyti jaunatviškai ir seksualiai – nelengvas darbas. Tą parodė daugelis dizainerių šį sezoną. Jacobsas išsprendė šią problemą, sukarpydamas storą audinį ir sudėliodamas drabužius tartum lego kaladėles, pritaikydamas palaidines pūstomis rankovėmis ir pasiūdamas plonus tvido sijonukus. Visa tai sukūrė žaismingų, vaikiškumu alsuojančias dievaites.

Jis dar pridėjo mergaitiškus gobtuvus (vienas – šermuonėlio dirbtinio kailio), juos apjuosė satino kaspinais bei negailėjo aksesuarų. Prie aprangos buvo derinamos velvetinės rankinės su jose išspaustais namais, kailinės piniginės ir nesuskaitoma galybė batų (aukštakulniai pilnapadžiai, atviri smailiakulniai bateliai, brokato aulinukai, surišti kaspinu).

„Škotija, Tissot ir mažasis Foujita“, - savo įkvėpimo šaltinius vardino Jacobsas. Iš tikrųjų, jo modeliuotojų komanda keliavo po Škotijos kalnus, tuomet aplankė James Tissot muziejų, kur žavėjosi garsiaisiais menininko nėriniais. Japonų tradicinių piešinių dailininko, dirbusio Paryžiuje trečiajame dešimtmetyje, Tsuguharu Foujita darbai – taip pat buvo vienas iš kolekcijos įkvėpėjų, ir suteikė užuominą į japonų kultūrą.

Tissot grožybės – prašmatni languota tafta, ištaigingos juostos, nėriniais įrėmintos dekolte, klostuotos kailinės pelerinos – apsaugojo kolekciją nuo Škotijos sienos peržengimo ir pakliuvimo į Vivienne Westwood karalystę. (Nors jos Viktorijos ir Alberto muziejaus Londone retrospektyva neišvengiama, Jacobsas tikriausiai ją aplenkė). Šis šou buvo kupinas netikėtų atradimų, ir jį Jacobsas dedikavo savo draugui, kuris labai įtakojo dizainerio kūrybą. Stephenas Sprouse, Jacobso draugas, bendradarbiavęs su juo, kuriant garsiąsias Louis Vuitton grafiti rankines, neseniai mirė. Jacobsas paminėjo šią netektį, skirdamas draugui savo pasirodymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją